MARDİN- Her platformda kadın özgürlüğünden dem vuran HDP yetkililerin çağrısı üzerine sokakları harabeye çeviren PKK yandaşları Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, kadınların kurs gördüğü ADEM’ ide yakarak küle çevirdiler.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla Kızıltepe ilçe merkezinin her yerini harabeye çevirip bir çok kamu kurum binasını, banka şubelerini, PTT şubesini ve esnafın işyerlerini ateşe veren PKK yandaşları Kızıltepe’de Kürt kadınlarına meslek edinip aile ekonomisine katkı sunma imkânı veren Aile Destek Merkezi ADEM’mi de yaktılar.

Meslek edinmek için her gün kursa gelen kadınlar bu günlerde ise yakılan ve talan edilen aile destek merkezini temizlemekle meşgul oluyorlar. Onların hüzünlü yüz ifadeleri ise adeta buna sebebiyet verip yapanlara lanet okutur gibiydi.

Her platforma sözde kadın özgürlüğünden bahseden bu zihniyetin kadınları nasıl özgürleştireceklerini yaktıkları Aile Destek Merkeziyle bir kez daha ortaya çıktı. Yaptıkları saldırı ile birçok kadını işinden eden saldırganlar, kadına duydukları saygı anlayışını da adeta gözler önüne serdi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Yakılan Aile Destek Merkezini ziyaret edip incelemelerde bulunduktan sonra istihdam gören kadınları teselli etmeye çalıştı.

Yakılan Aile Destek Merkezinde incelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Ermiş, sokakları ateşe verenlerin bu halkın dostu olmadığını söyledi. Banka, okul, kamu binalarının ve bir çok esnafın işyerinin yağmalanarak yakıldığını hatırlatan Ermiş, "Eğer bunlar halkın dostu olsaydı kadınların meslek edinmesini ve aile ekonomisine katkı sunma imkanı veren Aile Destek Merkezi (ADEM)'mi yakar mıydı? Kadınlar buraya gelerek dikiş nakış, bilgisayar, el sanatları gibi çeşitli alanlarda eğitim alıyorlardı. Çocuğu olan çocuklarını da getirip burada eğitim alıyordu. İfadelerini kullandı.

Bu güne kadar 435 kadınının sertifika alarak aile ekonomisine değer kattığını belirten Ermiş, “ Merkezimiz faaliyete başlayalı 2 yıl oldu. Bu süre içerisinde 874 kursiyerimiz kayıt yaptırdı. 435 kadınımız sertifika alarak aile ekonomisine değer kattı. Ekonomik olarak kadınların özgürleşmesini engelleyen bir düşüncenin varlığını düşünemiyorum. Burada 160 kadın eğitim görüyordu meslek edinmek için ellerinden imkânları alındı. Kızıltepe de binlerce insana istihdam sağlayan işyerleri yağmalandı yakıldı. Bu olaylar Kızıltepe'nin yıllar boyu geri gitmesine sebep olur. Turizm, eğitim, sağlık ticaret ve sanayi hizmetlerinin yerine getirilmemesi ve yatırımlara olumsuz etki de etki eder" dedi.(İLKHA)