GAZİANTEP- Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Gaziantep İl Müftülüğü, Gaziantep Ulu Cami’nde “Cami ve Gençlik” temalı bir program düzenledi. Ulu Cami avlusunda düzenlenmesi planlanan program yağmurdan dolayı Cami içerisinde düzenlendi.

Gaziantep Ulu Cami’de düzenlenen programa, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İlçe Müftü ve yardımcıları, imam hatipler ile çok sayıda Antepli katıldı. Programa katılan Anteplilere,“Cami ve Genç” isimli kitaplar hediye edildi.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından program, camilerin önemini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, “Her yıl bir tema üzerinde duran Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılda geleceğimizin teminatı gençlerimizi unutmamış ve bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını ‘Cami ve Gençlik’ olarak belirlemiştir.” dedi.

Gençleri önemsediklerini ifade eden  Müftü Çelik, “Gençlerimize camiyi fark ettirmek, cami hakkında farkındalık oluşturmak, gençlerimizin coşkunluklarına, enerjilerine engel olmak değil onlara caminin manevi atmosferinde yol açabilmek, yol gösterebilmek çok önemlidir. Gençlerimizin dilinden anlamayı ve dünyalarına girmeyi önemsiyoruz. Gençlerimizi yaşadığı hayat ile kültürü ile, tarihiyle, değerleriyle buluşturmak, birlikte beraber yaşama sanatının önemini vurgulamak istiyoruz.”dedi.

Çelik’in ardından bir konuşma yapan Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ise, “Gençlik, telaş ve tedirginlik demektir. Cami, gençlere huzur ve emniyet ifade eder.  Gençlik, kendini beğenme, varlığıyla gurur duyma dönemidir. Cami, ona alnını secdeye koyarak, tevazuyu öğrenme imkânı sunar. Gençlik nefsanî isteklerin coştuğu dönemdir. Cami, onu süfli iştahlardan, ulvi gayelere yükselme fırsatı verir. Gençlik, gelgitler dönemidir. Cami, ona ilim, irfan yolunda rehberlik ederek, istikrar sağlar. Gençlik, tüketim hırsının ve maddiyat düşkünlüğünün arttığı dönemdir. Cami, ona maneviyatı, varlığıyla hayır üretiminin tadını yaşatır. Gençlik, çalkantı ve fırtına dönemidir. Cami, açılan ilahi bir kucak, sığınaktır. Gençlik dağınık ve taşkınlık demektir. Cami, onu sağlıklı bir mecraya sokar, ona aynı zamanda merhamet odaklı bir hedef sunar. Gençlik, akran ihtiyacının ve arkadaş tesirinin zirvede olduğu dönemdir. Cami, ona iyi arkadaşlıklar, sıcak ve samimi etkileşimler kurar. Gençlik hayatın kalbidir, camiler de şehirlerin kalbi. Gençlik kendini tanıma dönemidir. Cami, kendini bulma mekânıdır. Gençlik sosyal hayatın en yoğun yaşandığı yıllardır. Cami, sosyal bütünleşmenin, kardeşliğin yaşandığı mekânlardır.”diye konuştu.

Program ilahi musikisinin seslendirdiği ilahilerin ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)