Uzun zamandır bir fidan avlayıp omuzlarda tabut görmeyince kudurmuşlardı. Uzun zamandır ekmeğini feryadıyla bölen anneler görmemekten rahatsızlardı, uzun zamandır en son yavrusunu öptüğü dudaklarıyla şehadet şerbeti içen şehitler görememekten, ocaklara düşecek ateşe sarılamamaktan, pusuya yatıp görülecek güzel rüyaları delik deşik edememekten duydukları ızdırapla dişlerini köpeklerle takas ederek en mazlum başları almaya başladılar. Yasin de mazlumlardan bir mazlum.

Annesinin vatanı Yasin! Annesinin toprağı Yasin! Kalpleri vahşetle döllenen bu dağ kasaplarının elinde katledildi Yasin. Babası sakallı annesi örtülü. Bütün bu sebepler onlara IŞİD’li damgası vurmak için yeterli. IŞİD örgütüyle savaşamayıp Yasin’in başını ezerek, üzerinden arabayla geçerek, olmadı balkondan atarak hınç almak katışıksız hayvanlığın resmi. Bahane Kobani. Amaç sadece dindar soykırımı.

Aylardan beri Suriye’den gelen yanık can kokusu, yaşlarından büyük ceset torbalarıyla toprağa istiflenen çocuklar, başları taşlara geçmiş Türkmen Gençler için kahve yudumlayıp analizci pozları kesen adamların Kobani için ağlak seferberliğe girmeleri acının ve tuzağın nasıl ayıklandığını gösteriyor.

PKK güçsüzlüğünün, korkaklığının, hiçbir halta yaramayışının hırsını meydanda sakallı örtülü avlayarak onların çocuklarını doğrayarak alıyor sebep sorsan Kobani.

Başaramayacaksınız! Yasin’in başını gövdesinden ayırmak kadar kolay değil vatan ayırmak! Palazlanmak! Bölemeyeceksiniz siz bölmek istedikçe aynı ekmeğin içinde onur şeref haysiyet katık edilecek ! Siz vurmak istediklerinizle vurulacaksınız! Düzen ne o eski düzen, zaman ne o eski zaman! Kürt halkının hakkıymış siz kendi ördüğünüz dağ barikatlarının içine onların çocuklarını iç ederek yaşayan vahşetin kaypakları! Tabut siparişcileri deyince de kızıyorlar kuduruyorlar! Berkin için yırtınanlar, Yasin için ne yaptı? İkiyüzünüzden de kan akıyor, vicdan tek taraflı çalıştıkça, adamlık kendi acısını kayırmakla olunca, sırf karışıklık çıksın da biz de kan suflesi sağlam diyenleri YA KAHHAR YA KAHHAR’LI dualara havale ediyorum!

Esra Elönü - Haber7