MARDİN –  25 Ağustos’ta PKK tarafından Silopi’ye bağlı Görümlü beldesinde bulunan özel bir termik santralde çalışırken kaçırılan ve yapılan görüşmeler neticesinde 2 gün önce serbest bırakılan 3 Çinliyi teslim almak için Mardin’e gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi M.R YU Hongyang, Vali Mustafa Taşkesen’i ziyaret etti.

Saat: 12.50’de Tarihi Mardin Valiliği’nde gerçekleşen ziyarette Vali Mustafa Taşkesen, Mardin'in kültür, Turizm ve ekonomik gelişmeleri hakkında bilgi verdi.

Şırnak'ta 25 Ağustos'ta kaçırılan işçilerin teslimi ile ilgili Mardin'de bulunduklarını kaydeden Taşkesen, “Terör örgütü tarafından kaçırılmış işçilerin telsimi ile ilgili kentimizi ziyaret ettiler. Şırnak'tan ayrılacaklardı ama buradan daha sağlıklı olduğu için buradan gidecekler." dedi.

Büyükelçi Hongyang'ın Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Mardin'de düzenlendiği programa da katıldığını anımsatarak Mardin'den çok etkilendiğini kaydeden Taşkesen, “Mardin farklı etnik yapıları ve kültürleri barındıran bir şehir. Tim'in programına katılan Büyükelçimiz Mardin'den çok etkilenmişti. Yakın zamanda kültür ve turizme meraklı olan Çinlileri burada ağılayacağız." diye konuştu. 

Yapılan açıklamanın ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti. Ayrıca serbest bırakılan Çinlilerin hava yolu ile Ankara’ya götürüleceği öğrendi.

Vali Mustafa Taşkesen, Büyükelçi Hongyang’a tespih, plaket, badem şekeri ve Mardin’i tanıtan çeşitli broşürler hediye ederken Büyükelçi Hongyang’a Vali Taşkesen’e Çin’in cay fincan setini hediye etti.

3 Çinli, 25 Ağustos’ta PKK tarafından Silopi’ye bağlı Görümlü beldesinde bulunan özel bir termik santralde çalışırken şirkete yakın bir bakkala alışverişe giderken kaçırılmış ve kırsal alana götürülmüştü.

Kaçırılma haberinin ardından yapılan görüşmeler neticesinde 2 gün önce serbest bırakılan 3 Çinli, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi üyelerince Cudi Dağı kırsalında teslim alınarak Şırnak Valiliği’ne teslim edilmişti. (M. Salih Keskin – İLKHA)