HABER MRK  -  Şengal’de ve Rojava’da IŞİD’den kaçan mültecilerin bir kısmı PKK/HDP tarafından organize edilen provokasyonlarda ve Diyarbakır’da kurban eti dağıtan gençlere yönelik katliamda kullanıldı. PKK/HDP’lilerin “Bunlar IŞİD taraftarlarıdır” diyerek kandırdıkları bazı mülteciler ile Kobani’de IŞİD’ten kaçan YPG’lilerin de yer aldığı saldırılarda 6 genç; boğazları kesilerek, yakılarak ve kurşunlanarak katledildi.

Kürtlerin yaşadığı bölgeler başta olmak üzere, Türkiye genelinde iç savaş provaları yapıldı ve ağır tahriklerde bulunuldu. Bu amaçla Kürdistan’da daha önce görülmemiş bir şekilde organize olan PKK/HDP’liler en vahşi yöntemlerle halka, siyasi parti  ve STK binalarına, işyerlerine, kamu binalarına,vatandaşların araçlarına, Kur’an kurslarına ve camilere saldırdı.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) olarak olaylara tanık olan vatandaşların, “Saldırılarda Kobani’den gelen PYD’liler ile Şengal’den gelen Yezidiler de yer aldı.” şeklindeki iddialarını araştırdık.

 Olaylarda en az 70 Kobanili ve Şengalli mülteci yaralandı

HÜDA PAR’a, İslam STK’lara ve halka yönelik saldırılar sırasında vatandaşların kendilerini savunmaları neticesinde yaralanan 70 Kobanili ve Şengalli mülteci, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ildeki bazı hastanelerde tedavi edildi. İddialara göre, olaylar sırasında yaralanan çok sayıda mülteci de HDP’li belediyelere ait bazı merkezlerde tedavi edildi.

Hastane kayıtları ihaneti belgeliyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ildeki bazı hastanelerde alınan kayıtlarda, kentte saldırıların ve olayların şiddetli şekilde yaşandığı 7-8-9 Ekim tarihlerinde yabancı uyruklu bu kişilerin yaralanarak hastanelere kaldırıldığı dikkat çekiyor. Söz konusu Kobanili ve Şengalli kişilerin vatandaşların kendilerini savunmaları ya da polisin müdahalesiyle yaralandıkları göze çapıyor. Mültecilerin tüfek, pompalı tüfek sert cisimlerle darp edilerek yaralanması bu kişilerin Diyarbakır’daki saldırılarda PKK/HDP tarafından kullanıldığını kanıtlıyor.

Devlet, Kobanili ve Şengalli mültecileri HDP’ye verdi

Devlet, çatışmalar nedeniyle Kobani’den ve Şengal’den kaçan kişileri, kamplara bırakmak yerine adeta HDP’lilere teslim etti.  Türkiye genelindeki büyük provokasyon için eleman sıkıntısı çeken PKK/HDP de, Şengal’den kaçan bir kısım Yezidi ile IŞİD’ten kaçan PYD’lileri,  başta Diyarbakır’daki  saldırılar olmak üzere bir çok il ve ilçedeki olaylarda kullandı.  

Yezidiler tehdit ve şantajla olaylarda kullanıldı, iddiası

HDP’li Yenişehir Belediyesinin Diyarbakır-Mardin yolunun Karaköprü mevkiindeki sosyal tesislerinde kalan Yezidilerin, KCK ve HDP’li olduğu belirtilen kişiler tarafından olayların içine çekildiği belirtildi. Olaylara katılmak istemeyen bazı Yezidilerin kamptan çıkarılmakla tehdit edildiği ifade edildi. Söz konusu kişilerin Yezidilere, “IŞİD’çilere saldıracaksınız ve intikamınızı alacaksınız.” dedikleri iddia edildi.

Kobané’den kaçan YPG’liler saldırılarda yer aldı

Olaylardan kısa bir süre önce Türkiye tarafına geçtiği belirtilen 700 YPG’li ve  “Kobani düştü” yaygarasının yapıldığı gün Mürşitpınar Sınır Kapısından  Türkiye’ye gelen 200 YPG’linin Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’daki saldırılarda yer aldığı belirtiliyor. Diyarbakır’da bir apartmanın 3’üncü katından aşağı atıldıktan sonra kafaları taşlarla ezilen, benzin dökülerek yakılan ve araçlarla üzerinden geçilen gençlerin katledildiği saldırıda bazı mültecilerin yer aldığı belirtildi. YPG’li çetelerin bu saldırı sırasında ön safta yer aldığı öne sürülürken Diyarbakır’daki olaylar sırasında yaralanarak hastanelere kaldırılan Suriyeli ve Iraklı mültecilerden bir kısmının Köy Der’e saldıran kişiler olduğu ifade ediliyor.

Kızıltepe’de YPG mensupları HÜDA PAR’a saldırdı

Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü Kızıltepe’de Hür Dava Partisi ilçe teşkilat binasına taşlarla saldıran Kobanili bazı kişiler parti gönüllüleri tarafından yakalandı. HÜDA PAR’a yönelik büyük saldırıların başlamasından hemen önce gelişen bu olayda yakalanan kişiler HDP’li yetkililerin ricasıyla serbest bırakıldı. Kızıltepe’de gelişen bu olay Kobani’den kaçan YPG’lilerin de saldırılara karıştığı iddialarını desteklerken ilçede esnafların iş yerlerinin talan edilmesinde YPG çetesinin yer aldığı, görgü tanıkları tarafından dile getirildi.

Kızıltepe’de 8 Ekim’de Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45) ve Mardin’de ikamet eden Suriye uyruklu   Abdullah Muhammed Latif’in (43) sırf sakallı oldukları için  katledildiği olayın PKK/HDP’nin kışkırtmasıyla hareket eden Kobanili bazı mülteciler tarafından yapılmış olabileceği illeri sürülüyor.

Diyarbakır’daki saldırılara binlerce yabancı katıldı

Kısıtlı imkânlarla yapılan araştırmalarda 70 yaralı çete mensubu tespit edildiğine göre olaylarda yaralanarak hastanelere kaldırılan mültecilerin  sayısının bu rakamın çok daha üstünde olduğu tahmin ediliyor. Zira belediye sağlık merkezlerinde tedavi edilen kişileri bu rakamın dışında tutuyoruz.

Yaralanan mültecilerin sayısı en az 70 olduğuna göre olaylara katılan Kobanili YPG’liler ile Şengalli Yezidilerin sayısının birkaç bini bulduğu tahmin ediliyor. Ayrıca olaylar sırasında yaralanan çok sayıda Yezidi saldırganın, Yenişehir Belediyesinin Diyarbakır-Mardin yolundaki sosyal tesislerinde tedavilerine devam edildiği belirtiliyor.

Kapsamlı bir soruşturma yapılmalıdır

PKK/HDP’nin çağrısıyla harekete geçen saldırganlar bir an önce yakalanmalı ve gerekli hukuki işlemler başlatılarak kapsamlı bir soruşturma yapılmalıdır. Halka yapılan bu saldırının ve ihanetin arkasındaki kişiler ve yapılar deşifre edilerek kamuoyu bilgilendirilmelidir.

Saldırganlar kendilerine kucak açan, yardımlarını esirgemeyen bir halka yaptıkları ihanetin cezasını hukuk önünde mutlaka vermeliler.

PKK/HDP’ye adeta teslim edilen mülteciler derhal devlet tarafından kurulan kamplara alınmalı. HDP’li belediyenin sosyal tesislerinde kalan Yezidiler başka bir ildeki mülteci kampına götürülmelidir. Gerekli tedbirler ivedilikle alınmadığı takdirde AK Parti hükümetinin boynundaki vebalin daha çok ağırlaşacağı bilinmelidir.


İşte O Belgeler;

(İLKHA)