DİYARBAKIR- İki gün önce Bingöl`de İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilere yönelik silahlı saldırıyı azmettirmek iddiasıyla, BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever’in damadı ve BDP il yöneticilerinden Ali Kılıçgedik  Diyarbakır’da gözaltına alındı.

PKK tarafından yapılan silahlı saldırıya ilişkin açılan soruşturma kapsamında Bingöl BDP il yöneticilerinden Ali Kılıçgedik saldırının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle Diyarbakır’da gözaltına alındı.  Ali Kılıçgedik’in Bingöl’le götürüldüğü belirtildi.

Bingöl`de iki gün önce şehir merkezinde İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker`in de aralarında bulunduğu polis amirlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından Genç Köprüsü girişinde PKK ile yaşanan çatışmada 4 PKK’li öldürülmüştü.

Yaşanan saldırı ve çatışmanın ardından, olaya ilişkin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alınırken, dün akşam saatlerinde de Diyarbakır`da ikamet eden BDP mitinglerinde de sunucu olarak boy gösteren BDP İl Başkanı Yurtsever’in damadı ve BDP İl yöneticilerinden Ali Kılıçgedik gözaltına alındı.

Zanlının HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Bağımız Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve partinin diğer milletvekilleri ile birlikte obejkiflere boy boy poz vermesi dikkat çekti.

Gözaltına alınan Kılıçgedik, ifadesi alınmak üzere Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü. (İLKHA)