Bingöl`de perşembe günü Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu`nun öldürüldüğü, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile polis Uğur Atlı`nın yaralandığı saldırıyla ilgili aranan 06 DH .... plakalı Renault marka otomobilin bugün öğleden sonra Malatya- Kayseri karayolunda seyrettiği bilgisine ulaşıldı. Alarma geçen Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Pınarbaşı İlçesi`ni geçtikten sonra takibe aldıkları otomobil, Kayseri- Ankara karayolunun 35`inci kilometresinde durduruldu.

Özel Harekat polislerinin de bulunduğu ekipler, otomobilde bulunan 4 kişiyi indirdi ve aracı didik didik aradı. Bingöl`ün Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlı 2`si kadın 4 kişi ile ilgili araştırma başlatılırken, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile Bingöl Emniyet Müdürlüğü`nün koordineli çalışmasıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü`ne sürekli bilgi akışı sağlandı.

Otomobildeki 4 kişi Kayseri Emniyet Müdürlüğü`ne götürülürken, bir polis yetkilisi, "Bingöldeki olay sonrası plakası belirlenen bu otomobille ilgili ihbar bulunuyordu. Ankaraya giderken tespit edilen otomobil durduruldu, arama yapılıyor. İçindeki kişilerle ilgili detaylı araştırma yapılıyor" demekle yetindi.

yenişafak