BİNGÖL - Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği’nden Kobani olaylarını bahane edip taşkınlıklar yapıp, amaçları kaos yaratıp barış sürecini baltalamaya yönelik faaliyetlerde bulunan  HDP/PKK kesimlerine sert tepki geldi.

Dernek açıklamasında, ``Kobani’de ve diğer İslam topraklarında yaşananlar, kabul edilemez. Tek amacı İslam’ı kötülemek, Müslümanlığı lekelemek olan IŞİD zulümdarları yüzünden, İslam’ı bilmeyen, Müslümanlığı sadece kimliğiyle yaşayan birçok insan, İslam’dan soğutulmaya çalışılmakta, güzel dinimizin cahilce yorumlamalarına neden olmaktadır. IŞİD ve diğer unsurların aynı metotlarla gerçekleştirdikleri zulmün İslam’da kesinlikle yeri yoktur. Özellikle Peygamber Efendimiz dönemine bakıldığında, bu uygulamaların tamamen tersi görülmektedir. Ayrıca IŞİD’in yaptıkları, gerçekten İslam için olmuş olsaydı, Filistin’de olurlardı. Irak, Suriye ve birçok İslam toprağını kan gölüne çeviren, petrol yatakları etrafında yatıp kalkan zalim dış güç askerlerine karsı eylemlerde bulunurlardı. Gayeleri İslam olmuş olsaydı mazlum Müslümanları katleden, yakan Budist zalimlerine karşı savaşırlardı. Hakeza Çin’de yaşanılan haksızlıklara karşı dik durup Müslüman kardeşlerinin yanında olurlardı.`` denildi.

Yapılan açıklamada  ayrıca, ``Zulüm kimden gelirse gelsin, haksız yere kimler öldürülürse öldürülsün, bunları yapanlar,  suçsuz yere mazlum kanı döküp, amaçları bütün İslam topraklarını kan gölüne çevirip kardeşi kardeşe vurdurtmak olan, öfke ve kin tohumları ekmeye çalışan bütün unsurları şiddetle kınıyoruz. Ve özellikle Bingöl’de yaşayan halkımızdan, barış sürecini baltalamaya yönelik faaliyetlerde bulunan, amaçları kaos ortamı yaratıp ülkeyi bir Irak, bir Suriye yapmaya çalışan provokasyonlardan, elzemle uzak durmalarını istiyoruz. Bu nedenle yaşanılanlar ve yapılmak istenenler, açık beyan ortadayken, halkımız uyanık olmalı, oynanan ve oynanmak istenilen diğer kirli oyunlara karşı son derece dikkatli olmalı, asla oyuna gelmemelidir. Ülkemizin de bir Irak, bir Suriye olmaması için azami hassasiyet gösterilmelidir. Başkalarının yazdığı kanlı senaryoların birer oyuncuları olmaktan kesinlikle kaçınılmalıdır. Aksi takdirde kaybeden hepimiz oluruz.`` İfadelerine yer verildi. (İLKHA)