MUŞ- PKK, Muş Organize Sanayi Bölgesi önünde yol kesti. Kimlik kontrolü yapan PKK, daha sonra araçların geçişine izin verdi. Van Gevaş Cumhuriyet Savcısı Ersin Kuşku, PKK`nın yaptığı yol kontrolüne takıldı. Gelinen nokta hükümetin acizyetini apaçık ortaya koyan bir resim ortaya koydu.

Savcı Kuşku, kontrol sırasında neler yaşadığını tek tek anlattı. Van Gevaş Cumhuriyet Savcısı Ersin Kuşku, otomobiliyle izinden görev yerine dönerken PKK`nin yol kontrolüne takıldığını açıkladı. Silahlarıyla yol kesen PKK`nin kimlik kontrolü ile propaganda anını cep telefonuyla kaydettiklerini belirten Kuşku, "Onların nerede yayınlayacaklarını bilmiyorum, onlardan önce ben yayınlayayım dedim." açıklamasını yaptı.

"Ortalık savaş alanı gibiydi"
Yaşanan olayı hukukçuların paylaşım sitesi olan adalet.org`da yazan Kuşku, " İzinden dönmem nedeniyle dün Adana-Antep-Urfa-Diyarbakır istikametinden Van`a doğru aracımla seyir halinde bulunuyordum. Diyarbakır`a kadar her şey normaldi. Diyarbakır`a yaklaştığımda 3-4 yerden koyu dumanlar yükseldiğini ve şehrin üstünde bir helikopterin hareket halinde olduğunu görünce olay çıkmış olabileceğini düşündüm. Şehrin içine girip Ninova alışveriş merkezinin yanında bulunan Shell`den aracıma yakıt aldım.100 metre kadar ilerleyip önümdeki rampayı aştığımda ortalık savaş alanı gibiydi. Lastikler ateşe verilmiş, kaldırım taşları sökülmüş, yüzü maskeli PKK sempatizanları yollara taş atıp trafik ışıklarına zarar veriyor, araçları durdurup zafer işareti yapıyorlardı. Yüzlerce kişi Silvan`a devam eden yolu kapatmış araçların geçişine müsaade etmiyorlardı. Güç bela taşla dolmuş yollardan ve kalabalıktan çıkabildim."dedi. 

"Durduğumda ellerinde keleşli teröristler gördüm"
Muş merkeze tahmini 20-25 kilometre kala yolun ortasında birkaç kişi el fenerleriyle durması için işaret etmeye başladığını anlatan Kuşku, "Karanlık olduğundan sadece ışıkları gördüğümden jandarma ya da polisin yol kontrolü yaptığını sandım. Biraz daha yaklaştığımda durmam için işaret edenlerin peşmerge kıyafetli, yüzleri sarılı, bir ellerinde tabanca diğer ellerinde keleş olan teröristler olduğunu gördüm."ifadelerini kullandı.

"Silahını bana doğrulttu"
Birinin yanına gelerek silahını kendisine doğrulttuğunu belirten Kuşku daha sonra, "Kimlik kontrolü yaptıklarını söyleyerek kimliğimi istedi. Diğeri bu arada elindeki cep telefonunun flaşını açmış kamera kaydı yapıyordu. Telsizle de başka birileriyle haberleşiyorlardı. Nüfus cüzdanımı verdim. Nüfusa kayıtlı olduğum yeri görerek ‘Tekirdağlı mısın’ diye sordu bende ‘Bulgaristanlıyım’ dedim."diyerek ‘çözüm süreci’ nin hangi aşamada olduğunun ipuçlarını da vermiş oldu. ( İLKHA)