BİNGÖL - Dün gece Bingöl çarşı merkezinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu için cenaze töreni düzenlendi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saldırıyı gerçekleştirenlerin toplumun huzuruyla, ülkenin geleceğiyle sorunlu olan kişiler olduğunu söyledi.

Bingöl`de geçmişte de bu tür hadiselerin yaşandığını hatırlatan Yılmaz, Bingöl halkının her zaman menfur saldırıları lanetlediğini ifade etti. Bingöl`de saldırının gerçekleşmesinin Bingöllüler için ayrı bir üzüntü kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, “Çeşitli MOBESE kayıtlarından belli incelemelerden o aracın ve içindekilerin bu olayla ilişkili olduğu anlaşılıyor. Tabi detaylı incelemeler, çalışmalar, hem idari hem adli olarak bu olayın peşini elbette bırakmayacağız. Faillerinin tamamı yakalanıp ceza alıncaya kadar her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Törende Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan da bir konuşma yaptı. Taşyapan, olayın faillerinin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.

Cenaze töreninin ardından Bingöl Müftüsü Mecit Can, cenaze namazını kıldırdı. Daha sonra Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin`in cenazesi uçakla Ankara`ya, Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu`nun cenazesi ise Amasya`ya gönderildi. (Nihat Kanat-İLKHA)