GAZİANTEP - Gaziantep’in Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde Kobani`yi bahane ederek yol kapatıp eylem yapan PKK/HDP/DBP’liler ile karşıt görüşlü gruplar arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan silahlı çatışmada 1’i polis olmak üzere 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Gaziantep’in Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde PKK/HDP/DBP yandaşları Kobani’de yaşanan çatışmaları bahane ederek çöp konteynerlerini yakıp yol kapattı. Sokakları savaş alanına çeviren PKK/HDP/DBP’liler ile karşıt gruplar arasında kavga çıktı. Kavgada gruplar uzun namlulu silahlar kullandı.

Olay yerine gelen polis gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis’in müdahalesine rağmen gruplar dağılmadı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada 1’i polis olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Çıkan silahlı kavgada 20 kişi ise yaralandı.

Öte yandan Şehitkâmil ilçesi Göllüce mahallesinde toplanan PKK/HDP/DBP grupları 1 aracı kundakladı. Ayrıca yol kapatan PKK yandaşı grup, çevrede bulunan işyerlerinin camını kırdı.

Yaşanan duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ise her gece yaşanan olaylardan zarar gördüklerini, işyerlerini erken saatlerde kapattıklarını belirterek PKK/HDP/DBP gruplarına tepki gösterdi. 

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)