MARDİN - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Pazartesi gününden bu yana PKK/HDP/DBP yandaşları tarafından çıkarılan olaylar sürüyor. Olaylara karışanlardan 20 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltıların süreceği öğrenildi.

Sokağa çıkma yasağına rağmen dün akşam yakılan ve tahrip edilen yerlerin ilçeyi savaştan çıkmış bir görünüme bürüdüğü görüldü.

İlçede bankalar, kamu binaları, büyük alış-veriş merkezleri, HÜDA PAR ilçe başkanlığı ve mütedeyyin kişilerin sahip oldukları işyerlerinin tamamıyla talan edildiği öğrenildi. PTT’ye ait 2 araç ve Maliye’ye ait bir aracın da yakıldığı olaylarda yakılan kurum ve işyerlerinin sadece demir ve beton aksamlarının ortada kaldığı görüldü.

Ayrıca PKK/HDP çeteleri tarafından cadde ve sokaklarda bulunan aydınlatma araçları, reklam panoları, bazı Mobese direkleri, çöp konteynerleri ve benzeri araçların tümünün sökülüp cadde ve sokaklara atıldığı gözlemlendi.

İlçede yaşanan olaylar ile ilgili olarak yetkililerden alınan bilgilere göre olaylara karışanların gözaltına alınmaya başlandığı, bugün 20 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltıların süreceği öğrenildi. (İLKHA)