ŞANLIURFA- Şanlıurfa STK’ları platformu, PKK/HDP’lilerin son günlerde yapmış olduğu şiddet eylemlerini saat 12.30’da Karakoyun İş Merkezinde yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.  Platforma adına Abdullah Göçmez, Murat Müjdeci, Seyfettin Gündüz ve Mustafa Kırıkçı basına açıklamalarda bulundu.

STK’lar adına açıklamayı okuyan Abdullah Göçmez, “Bizler Sivil Toplum Örgütleri olarak, insanların rengine, diline, ırkına göre hiç bir ayrım yapmadan insan erdemliğini ve onurunu esas alarak bu basın açıklamasını yapıyoruz. Bu topraklarda yaşayan kıymetli Türk, Kürt ve Arap kardeşimiz; Rojova, Filistin, Mısır, Arakan ve Suriye için basın açıklaması ve yürüyüşler yaptık. Ancak gençleri sokaklara salıp, yakıp, yıkarak, insanların canına kast ederek gasp ve talan ederek tepki göstermenin asla kabul edilemez insanlık dışı bir yöntem olarak görüyoruz. Hiçbir gerekçe bu eylemleri masum gösteremez” dedi.

“Anarşist saldırılar, insani ve İslami olarak kabul edilemez”


Murat Müjdeci ise açıklamasında, hassas bir dönemde bazı siyasi parti yöneticilerinin çağrıları sonucu ülkenin kaosa sürüklendiğini ve bölgeyi de savaş alanına çevirdiğini belirtti. “Yapılan bu anarşist saldırıları insani ve İslami vazifemiz olarak, kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Seyfettin Gündüz ise yaptığı konuşmada, Şanlıurfa STK’lar Platformu olarak halka, esnafa okul ve camilere, özellikle İslami STK’lara ve üyelerine yapılan menfur saldırıları, şiddetle kınadıklarını bu saldırılar neticesinde yaşamını kaybeden masum kardeşlere de Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

Gündüz, “Bu süreçte sağduyumuzu korumaya devam etme gayreti içerisinde olacağımızı ve halkımızın da aynı sağduyumuzu göstereceğine inandığımızı ifade etmek istiyoruz. Ancak çok iyi bilinmelidir ki içimizdeki barış ve kardeşlik arzusu ne kadar güçlü ise haksızlığa ve zulme karşı durma irademizde o kadar güçlü olacaktır.” dedi.

Mustafa Kırıkçı ise vandalizmle, otobüs yakmakla, marketlere saldırmakla sivil halka zarar vermekle ancak ve ancak kendi geleceğimize zarar verebiliriz şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay- Mehmet Demir-İLKHA)