DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Rejim Değil, Halk Gözetilmeli
Sivil Toplum Kuruluşları yeni sivil anayasayı değerlendirdi. Yapılacak yeni anayasada inancı yaşamanın ve dilin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden STK`lar, bu çalışmada rejimin değil hakkın ve halkın talepleri göz önünde bulundurması gerektiğini dile getirdiler.

Hür-Der Genel Başkan Yardımcısı Avukat Şaban Dalgın, Türkiye`nin Müslüman halkların yerleştiği ve kendilerine yurt olarak gördüğü bir ülke olduğunu ifade ederek, bu halkların hak ve hukukları gözetilerek sivil bir anayasa yapılması gerektiğine işaret etti ve tuzak maddelerin tamamen kaldırılmasını istedi.

Diyarbakır Söz: Rejim Değil, Ha(l)k Olsun
Yeni Anayasa`da "inancın ve dilin" önündeki engellerin kaldırılması istenirken, muhafazakâr STK`lar "rejimin değil hakkın ve halkın talepleri" göz önüne alınması istendi. Hür Der Genel Başkan Yardımcısı Avukat Şaban Dalgın, Türkiye`nin Müslüman halkların yerleştiği ve kendilerine yurt olarak gördüğü bir ülke olduğunu ifade ederek, bu halkların hak ve hukukları gözetilerek sivil bir anayasa yapılması gerektiğine işaret etti ve tuzak maddelerin tamamen kaldırılmasını istedi.

İnancı yaşamanın ve dilin önündeki engellerin kaldırılması için taleplerini sıralayan Mustazaf Der Genel Başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz, anayasaya eklenmesi gereken maddelerini de açıkladı;
M. Salih Keskin - İLKHA