HABER MERKEZİ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara`nın batısı, Ege, Göller Yöresi ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı: Önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgâr: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara`nın batısı ve Kıyı Ege`de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara`nın batısı ve Ege Kıyıları`nda yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

Bölgelerimizde Hava
Marmara: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde batısı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimi aralıklı, iç kesimleri gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay) aralıklı, Göller Yöresi gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İç Anadolu: Az bulutlu, güney ve doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek.
Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Malatya çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek.

 

Bazı İllerde Hava Durumu
İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu 26
İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 28
Ankara: Az bulutlu 24
Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25
Van: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 19
Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 26

M. Salih Keskin - İLKHA