Tunus’taki En – Nahda hareketinini önde gelen isimlerinden Ziyad Devletli, hareketin gücünün farkında olduğunu, buna göre yapılanma gerçekleştirdiklerini söyledi

‘Dışarıdan bakıldığı zaman En-Nahda hareketi pek etkin gözükmüyor’ tespitine karşı çıkarak, "20 senelik bir baskı, zulüm, zindan ve işkence rejiminden çıktık. Tüm adımlarımızı itidalli atacağız. Bizim gücümüzü asıl tartacağımız yer seçimler olacaktır. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, gücümüzün de farkındayız. Belli bir programımız var. Programımızı takip ediyoruz" diye konuştu.

Tunus’taki geçici hükümetin, bin Ali dönemindeki yasalara dayanarak parti kapatmalarını da eleştiren Devletli, "Üçü İslami kökenli beş partiyi Bin Ali dönemindeki kanunlarla engellediler. Biz zaten bu dönemi aştık, İçişleri Bakanlığının böyle bir yetkisi yok, parti kapatmaya karar veremezler, bunun kararı yeni anayasa sonrası verilebilir. Bizim de fikir hürriyeti çerçevesinde partilerin kapatılmamasını savunmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

En Nahda hareketenin teşkilatlanmasından sorumlu liderlerden biri olan Devletli, Tunus’ta yeni bir dönemin şekillendiğini, kendilerinin de bu yeni dönemde tüm güçleriyle yer almak için Tunus sathında yeniden teşkilatlandıklarını da kaydetti.

Ziyad Devletli, En-Nahda hareketinin cumhurbaşkanlığına aday gösterip göstermeyeceğinin altı ay içinde toplanacak olağan genel kurulunda kararlaştırılacağını anlatarak, ‘Anayasanın şekillenmesini bekliyoruz, o dönemin devlet yapılanmasına göre kararımızı vereceğiz” diye konuştu.