İSTANBUL - İstanbullu Müslümanlar bayram namazını eda etmek için tarihi camilere akın etti. Başta Süleymaniye Camii olmak üzere, Sultanahmet, Fatih, Eyüp Sultan camileri İstanbul’un farklı bölgelerinden gelen Müslümanlar için buluşma alanı oldu. Sabahın erken saatlerinde tarihi camilere akın eden İstanbullular avlulara taştı.

İstanbul’un en büyük camilerinden olan Süleymaniye Camide kalabalığın bir başka adresi oldu. Camiyi tamamen dolduran Müslümanlar cami avlusuna taştı. Bayram namazı öncesi İslam âleminin vahdeti için dualar edildi. Bayram namazı hutbesinde ise Kurban kesmenin önemine vurgu yapıldı.

Öte yandan İstanbul’un değişik semtlerinde oturan Afganistanlı mülteciler Süleymaniye Camiinde buluşarak hasret giderdi. Namaz sonrası bayramlaşan Afganlar ülkelerinden uzak olmanın hasretini birbirlerine sarılarak giderdi.

Bayram namazı sonrası Cami avlusu ve bahçesinde bir araya gelen Müslümanlar bayramlaştı. Ayrıca Fatih Belediyesi Cami önünde kurdurduğu stantta sıcak çorba ikramında bulundu. (Yasir Çelik – İLKHA)