MERSİN -16.09.2014 Tarih ve 2014-6780 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Kırşehir Valiliği görevinden Mersin Valiliği görevine atanan Vali Özdemir Çakacak, Valilik makamı önünde düzenlenen karşılama töreninin ardından görevine başladı.

Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, il protokol üyeleri, Vali Yardımcıları, Valilik çalışanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sendika temsilcileri tarafından karşılanan Vali, törene katılanlar ile tokalaştıktan sonra tören mangasını selamladı ardından makamına çıktı.

Vali Çakacak yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin cennet köşelerinden biri olan Mersin’e ve Mersin’in güzel insanlarına hizmet etmekten şeref duyduğumu belirtmek istiyorum. Mersin; sanayisi, ticareti, tarımı kültürel faaliyetleri, teknolojisi ve lojistik potansiyeli ve tüm kurumsal yapısı ile ülkemizin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri.” dedi.

Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, “Bu makamların, bizlere vatandaşlarımıza hizmet amacıyla verildiğinin bilincindeyiz. Kapılarımız herkese açıktır. Ulaşılamayan değil, her zaman ulaşılabilir makamlar olmak zorundayız. Ahi Evran, ‘Elin, sofran, kapın her zaman açık olacak’ der. Şüphesiz kapımız herkese açık ama biz istiyoruz ki tüm kurumlarımızın kapıları sonuna kadar açık olsun. Güler yüzlü hizmet politikasını uyguladığımızda vatandaşımıza en güzel hizmeti yaparak, toplumsal huzura en güzel katkıyı sağlamış olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)