VAN- Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Hülya Tatar, Kurban Bayramı’nda şeker ve şekerli besinlerin yanında et tüketimine dikkat çekerek vatandaşlara  beslenme konusunda uyarılarda bulundu.

 Lokman Hekim Van Hastanesi’nde düzenlenen kahvaltıda bir konuşma yapan,  Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Hülya Tatar, Kurban Bayramı’nda şeker ve şekerli besinlerin yanında et tüketiminin de arttığını belirterek, “Özellikle bu noktada kalp damar hastalığı olanların, şişmanların, şeker hastalığı olanların ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıkları olanların bu et tüketimine daha çok dikkat etmeleri gerekiyor. Tabi ki et tüketebilirler. Ancak özellikle pişirme yönteminde haşlamaya veya ızgara yöntemini seçerlerse çok daha sağlıklı olacaktır. Bunun yanında taze etin sertlik derecesi yüksektir. Buda hem pişirmede hemde sindirmede zorluk yaşanmasına sebep olmakta, bu noktada özellikle mide, bağırsak hastalıkları olanların en az birkaç gün dinlendirildikten sonra tüketmeyi tercih etmeleri ve aşırıya kaçmamalarının da altını çizmek istiyorum. Bunun dışında kırmızı eti -2 derecede birkaç hafta, -18 derecede ise aylarca depo edebilirler. Bu şekilde muhafaza edebilirler.” Dedi.

Bayramda baklava tüketimi hakkında da önemli uyarılarda bulunan Tatar, “Benim tavsiyem 2 kibrit kutusu örneğini vereceğim. Bunu geçmemeleri gerekiyor. Maalesef  2 kibrit kutusundan fazla tavsiye etmiyoruz.” Tavsiyesinde bulundu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)