MUŞ - Muş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ‘Sokak hayvanlarını kısırlaştır, aşıla ve yerinde yaşat çalışmaları’ projesi başlattı. Anlaşma sağlanan uzman bir ekip, mobil araçla başıboş sokak köpeklerini rehabilite çalışmalarına başladı. Muş'ta tam bir sorun haline gelen sokak köpekleri, bakımları yapıldıktan sonra yeniden sokağa salınacak.


Muş Belediyesinin özel bir veterinerlik kliniği ile imzaladığı protokole göre toplanan köpeklere yapılan operasyonun ardından postoperatif bölüme alınan köpekler, kuduz aşıları, parazit iğneleri ve kulak küpeleri takılarak tekrar sokağa salınıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Proje ile başıboş köpekler sokaklardan alınıyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor. Parazitlere karşı tekrar ilaçlanıyor ve alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Çalışmamızda çok sayıda hayvan aşılanarak kısırlaştırılmıştır."dedi.

Çevre mahallelerde sıklıkla rastlanan ve zaman zaman insanlara da saldıran köpeklerin yeniden sokaklara salınması ise bazı vatandaşlar tarafından tedirginlikle karşılandı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)