BATMAN-07 Ekim Cuma Günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Mezopotamya Gazetesi; `30 Metrelik Obruk Korkuttu`
Batman Belediyesi`nin Gültepe Mahallesi`nde bulunan Esentepe Dinlenme tesisleri çevresinde yaptığı yol çalışmasında iş makineleri üzerinde bulunan operatörlerce son anda fark edilen obruk az daha bir faciaya neden oluyordu. Yaklaşık 30 metre derinlikte olduğu tespit edilen obrukta Batman Üniversitesi`nce oluşturulan bir ekip konu hakkında inceleme başlattı.
`Sondaj Mezunları: "Haksızlığı Giderin"`
Batman Üniversitesi MYO sondaj teknolojisi bölümü mezunları, TPAO Bölge Müdürlüğü`ne 23`ü sondajla ilgili toplam 26 işçinin alınacağını ancak TPAO`nun Türkiye İş Kurumu İş Kur`a ortaöğretim, lise ve meslek lisesi çıkışlı olma şartlarını getirdiğini ve bu durumdan mağdur olduklarını ve düzeltilmesi gerektiğini belirttiler.

Doğuş Gazetesi; `Şehir Merkezinde Silahlı Çatışma: 1 Yaralı`
Batman`ın en işlek yeri olan Sanat Sokağı`nda alacak verecek yüzünden iki kişi tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Bir kişi kafasına aldığı kurşunla yaralandı.
`Trafik Kazası: 4 Yaralı`
Batman`da okul servisi ile bir minibüsün çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.

Pusula Gazetesi `Okul Servisi İle Minibüs Çarpıştı`
Batman`da okul servisi ile bir minibüsün çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. Kültür Mahallesi`nde meydana gelen kazada, 56 AV 272 plakalı olan minibüs, bir evin bahçe duvarına çarparak içeri girdi. Okul servisi ise, elektrik direğine çarparak durabildi.

`Esrarengiz Kuyu`
Batman`da yol yapım çalışmaları sırasında kepçe operatörünün fark ettiği kuyu görenleri şaşırttı. Dibi görülmeyen kuyuyu incelmek için üniversite ve Batman Belediyesi seferber oldu.

Medya Gazetesi; `Sondaj Mezunları: "Lütfen Haksızlığı Giderin"`
Batman Üniversitesi MYO sondaj teknolojisi bölümü mezunları, TPAO Bölge Müdürlüğü`ne 23`ü sondajla ilgili toplam 26 işçinin alınacağını ancak TPAO`nun Türkiye İş Kurumu İş Kur`a ortaöğretim, lise ve meslek lisesi çıkışlı olma şartlarını getirdiğini ve bu durumdan mağdur olduklarını ve düzeltilmesi gerektiğini belirttiler.
`Esentepe`de Çukur Paniği!`
Batman`da vatandaşların piknik alanı olarak yararlandığı Esentepe`nin eteğinde 30 metre derinliğinde çukur açılması vatandaşları ve yetkilileri oldukça tedirgin etti.

Barış Gazetesi; `Sondaj Mezunları: "Lütfen Haksızlığı Giderin"`
Batman Üniversitesi MYO sondaj teknolojisi bölümü mezunları, Bölge Müdürlüğü`ne 23`ü sondajla ilgili toplam 26 işçinin alınacağını ancak TPAO`nun Türkiye İş Kurumu İş Kur`a ortaöğretim, lise ve meslek lisesi çıkışlı olma şartlarını getirdiğini ve bu durumdan mağdur olduklarını ve düzeltilmesi gerektiğini belirttiler. Batman Üniversitesi MYO sondaj teknolojisi bölümü mezunları, TPAO`nun sondaj işçileri alımıyla ilgili tavrından muzdarip olduklarını dile getirdiler.
`Sağlık-Sen`den Yeni Teşkilat Yasa Tasarısına Eleştiri`
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara Sağlık Bakanlığının Teşkilat Yasa Tasarısını Kanun Hükmünde Kararname ile sağlık çalışanlarını temsil eden sendikalar ve diğer sivil toplum kuruluşlarından gizli bir şekilde yürütülmesinin kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığını kaydetti.
Umut Gazetesi; `TPAO Batmanlı Kriterini Uygulasın!`
Batman Üniversitesi MYO sondaj teknolojisi bölümü mezunları, TPAO Bölge Müdürlüğü`ne 23`ü sondajla ilgili toplam 26 işçinin alınacağını ancak TPAO`nun Türkiye İş Kurumu İş Kur`a ortaöğretim, lise ve meslek lisesi çıkışlı olma şartlarını getirdiğini ve bu durumdan mağdur olduklarını ve düzeltilmesi gerektiğini belirttiler. Batman Üniversitesi MYO sondaj teknolojisi bölümü mezunları, TPAO`nun sondaj işçileri alımıyla ilgili tavrından dolayı muzdarip olduklarını dile getirdiler.

Batman Postası Gazetesi; `Villa Tipi` Cezaevi yapılıyor`
Kampüs şeklinde yapılacak olan yerleşkede (F), (T) ve Açık Cezaevi bulunuyor. Batman`da yeni bir yatırım projesi daha hayata geçiriliyor. Türkiye`de sayılı İllerde bulunan ve "Villa Tipi" olarak adlandırılan (T) tipi Cezaevi, (F) tipi Cezaevi ve Açık Cezaevi aynı yerleşkede kampüs şeklinde yapılıyor.
Batman Gazetesi; `Şehircilik Müdürlükleri Yetkilendirildi`
Belediyelere başvurup ruhsat talepleri 3 ay içinde değerlendirilmeyen vatandaşlar, Şehircilik müdürlüklerine başvurabilecekler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı İl Müdürlükleri yeni bir yetki ile donatılırken, inşaatla ilgili ruhsat alma sorunları yaşayanların bundan sonra bu kuruma başvurabilecekleri belirtildi.
`Esentepe`de Esrarengiz Kuyu`
Yol yapım çalışmasında dipsiz bir kuyu ortaya çıktı. Yol yapım çalışmaları sırasında kepçe operatörünün fark ettiği dipsiz delik görenleri şaşırttı. Dibi görülmeyen kuyuyu incelemek için üniversite ve Batman belediyesi seferber oldu.
Batman Çağdaş Gazetesi; `Vinç`ten Batman görüntüsü`
Yapımı süren bir iş merkezinin inşaatındaki vinç`ten Batman görüntüleri objektiflere böyle yansıdı. Kent merkez nüfusu 325 bini aşan Batman`da yeni iş merkezleri, kentin birer suliet`lerine dönüşürken, havadan görüntüler kentin yeni fotoğrafını da oluşturuyor. Karadenizli bir firmanın yapımını sürdürdüğü iş merkezindeki 52 metrelik vinç`ten petrol kentinin havadan görüntüleri Batman`ın yeni yüzünü de gözler önüne seriyor. Batman`ın yeni semtleri olan Gültepe sınırları Tilmerç (Demiryolu) Köyünü de içine aldı.
Veysi Demir -İLKHA