“HER ANNE BİR OKUL” programı bu amaçla, insan gelişimi ile toplumsal gelişim arasındaki dinamik bağdan yola çıkarak ve “elbirliğiyle gerçekleştirilecek köklü bir sosyal,kültürel,siyasal ve ekonomik değişim için en elverişli başlangıç noktası erken çocukluk eğitimidir” gerçeğine dayanarak geliştirilmiş bir toplumsal değişim projesidir.Program özellikle genç kızlar olmak üzere bütün kadınlar için geliştirilmiş, ilmi ve irfani referanslı, aile merkezli ve toplum temelli bir eğitim programıdır.

Temel Çıkış Noktası: 

Toplumda sevginin ve erdemin kuşatıcılığı, kurumsal pratiklerle, yani siyasetle değil bu özellikler üzerine kurulmuş şahsiyet yapılarına sahip öznelerle mümkündür.Sevgi ve erdemin fert düzeyindeki temelleri olan içsel özgürlük, sevgi, güven, iç denetim, adalet v.b. davranış özelliklerinin, her alanda toplumsal yaşamı şekillendirici iç dinamikler haline gelebilmeleri için bu ve benzeri şahsiyet özelliklerinin, fertlerin erken gelişim sürecinde davranışların temel nitelikleri olarak benliğe maledilmesi gerekir.

Sağlıklı ve güçlü şahsiyetler ancak mutlu ve huzurlu ailelerde yetişir.

Aileyi bir arada tutma ve düzenlemede,çocuk gelişimi ve eğitimini yönlendirmede en etkili kişi annedir.

Bu gerçeklerden yola çıkarak sağlıklı,mutlu ve sürdürülebilir ailelerin kurulması; olumlu özellikler itibariyle güçlü şahsiyetlerin yetiştirilmesi ve artan kadınlık bilinci ve gücüyle kadınların toplum hayatında daha etkili varlık gösterebilmeleri için her kuşağın genç kızlarına, belirtilen amaca yönelik ileri bir formasyon kazandıran bir eğitim verilmesi, toplumda yatay ve dikey doğrultuda değişim yaratacaktır.

“HER ANNE BİR OKUL” Programı bugün, öncü bir sivil toplum çalışması olarak 23 yıllık deneyimden devşirdiği inanç ve güvenle yoluna devam etmektedir.