MARDİN- Mardin Midyat’ta faaliyet yürüten Mıhellemi Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, sosyal paylaşım sitesindeki hesabı üzerinden İslam’a, Araplara ve Müslümanlara hakarete eden CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu.

Midyat adliyesinde Aygün hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Mıhellemi Derneği Başkanı Aslan,  dernek üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Aslan açıklamasında, bir milletvekilinin birlik ve beraberliği pekiştirecek eylem ve söylemlerde bulunması gerekirken ayrımcılık ve nifak anlayışı ile hareket etmesinin teessüf verici bir durum olduğunu ifade etti.

Aslan, milletvekili Aygün ’ün Türkiye’de 7 milyon civarında olan Arapları ötekileştirici bir dil kullandığını,  halklara ve İnançlara karşı içinde taşıdığı kini ve nefret ile IŞİD’i bahane ederek İslam’a, Müslümanlara ve Araplara hakaret edip, onları hedef gösterdiğine dikkat çekti.

Araplara hakaret etmekle Ehli Beyt’ten olan Alevi dedelerine de hakaret ettiğini dile getiren Aslan, ‘’Şaşarız böylesi vicdandan ve mantıktan yoksun bir açıklama yapanın aklına. Aynı şekilde Araplar da Hüseyin Aygün’ün hayat pratiğinde sergileyemediği kadar cesur ve cömert bir halktırlar. Her halk gibi Araplar da asil ve onurlu bir halk olup medeniyetleri ile İmparatorluklar kurmuş bir milletirler.” Dedi.

Aslan basın açıklamasının devamında,  “Aygün’ tüm toplumu rahatsız eden bu hakaretlerinden dolayı, bir an önce bütün Müslümanlardan, Araplardan ve kadınlardan özür dilemelidir. Hüseyin Aygün’ün bu talihsiz açıklamalarından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş bu açıklamasından dolayı aleyhinde suç duyurusunda bulunduk.’’ İfadelerine yer verdi.

Dernek üyeleri basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı. (Adnan Oğuz İLKHA)