BİNGÖL – Yılda iki kez düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme İlçe Planlama ve İşbirliği Toplantısı’nın 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk toplantısı, Milli Eğitim Müdür Vekili Savaş Demirel başkanlığında Solhan Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.


Halk Eğitim Merkezi kurslarının değerlendirildiği toplantıda; açılan kurslar, kursları başarı ile tamamlayanların iş imkânları, halk eğitim aracılığı ile farklı kurumlarda açılan kurslar ve açılmak istenen kurslar değerlendirildi.

Açılan kurslarla ilgili bir sunum yapan Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Sönmez, “2013-2014 Öğretim yılında çeşitli alanlarda toplamda 122 kurs açtık. Bu kurslardan 70 tanesi Mesleki ve Teknik kurslar olup, bunlara kısaca değinirsek; Bilgisayar, Kalorifer Ateşçiliği, Motorlu Taşıt SürücülerSınav Sorumlusu, Hijyen Eğitimi, Bilgisayar Muhasebe, Web Tasarımı, Evde Çocuk Bakımı, Ebru ve Dikiş Nakış Kursları, Okuma-Yazma kursları, Özürlü Memur seçme ve hazırlık kurslarıdır.”dedi.

Yapılan açıklamada yeterli sayıda taleplerin olması durumunda açılması planlanan kurs isimleri şöyle:
“Bilgisayar kursu, Muhasebe Kursu, İş Makineleri Operatörlüğü Kursu, Teog ve YGS sınavlarına Hazırlık Kursları, Hijyen Eğitimi Kursu, Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi Kursu, Geçici Ustalık Yetki Belgesi Kurs, Evde Çocuk Bakım Kursu, Özürlü Memur Seçme Sınavına Hazırlık (OMSS-ÖN LİSANS), Okuma –Yazma Kademe Kursu, Dikiş-Nakış Kursları, Merkezi Sınavlara Hazırlık Kursları, Aşçılık Kursu, Sosyal, Kültürel ve Sportif Kursları, Web Tasarım Kursu, Aile Eğitim Kursu” (İLKHA)