GAZİANTEP - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Umut Der, kurban bayramı öncesi daha önce belirlediği 530 fakir aileye yardımda bulundu.

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Umut Der Başkanı Ahmet Kurt, Kurban Bayramı öncesi 530 aileye gıda ve giyim yardımında bulunduklarını belirtti.

Kurban bayramı öncesi fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulunduklarını belirten Kurt, “Malumunuz önümüzdeki günlerde İslam âlemi olarak kurban bayramını ihya edeceğiz. Bu sebeple Eylül ayında fakir ve muhtaç ailelere bayram öncesinde erzak, giyim ve ihtiyaca binaen gerekli yardımlarımızı ulaştırmak istedik.

Kamuoyunun da bildiği üzere bu ay bir hedefimiz vardı. Bu hedefimiz 300 aileye yardımlarımızı ulaştırmaktı. Rabbimize şükürler olsun, şu an itibari ile 300 aileyi aşmış durumdayız. Bu yardımlarımız, 316 aileye gıda yardımı 112 aileye elbise yardımı bunun yanı sıra hayırseverlerin bizleri aracı kılarak yapmış oldukları 3 buzdolabı yardımı, 4 kanepe takımı, 2 adet fırınlı ocak, 7 adet halı, 17 aileye mutfak eşyası, 14 aileye kırtasiye ve 55 aileye kırmızı et yardımlarından oluşuyor. Böylece 530 fakir ve muhtaç aileye toplamda 24 bin 790 TL tutarında yardımda bulunmuş olduk.” dedi.

Ayrıca kurban bayramında yapılacak olan çalışmalar ve deri bağışları hakkında da açıklamalarda bulunan Kurt, “ Kamuoyunun da bildiği üzere Gaziantep Umut Der olarak üyesi olduğumuz Umut Kervanı Platformunun, `kurban kurtuluştur` sloganıyla başlatmış olduğu kurban çalışmalarına destek olmak için ilgili kurumlardan gerekli izinlerimizi almış bulunmaktayız. Bu çerçevede Gaziantep Umut Der olarak “Kurban kurtuluştur ve İbrahim’i sevdaya İsmail’ce adanmaktır ”sloganıyla dernek üye ve gönüllülerimizle beraber bütün hazırlıklarımızı tamamlayarak, Gaziantep’te bize destek veren sivil toplum kuruluşları ile koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu çerçevede daha önce de belirttiğimiz gibi 10 bin el ilanı, 2 bin cam afişi 6 adet branda ve çalışmamız ilgili 6 adet gezici olmak üzere sesli anons araçları hazırlanarak gerekli çalışmalar yapılmıştır. Hedefimiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kesilen kurban etlerini bayramın birinci günü fakir ve muhtaçlara ulaştırmaktır. Bu bağlamda daha fazla fakir ve muhtaç aileye ulaşmamız için hayırseverlerimizden bize destek olmalarını bekliyoruz. Gaziantep Umut Der olarak bu yılki kurban bedelini 500 TL olarak belirledik.” şeklinde konuştu.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)