MHP`den hükümete başörtüsü teklifi! TBMM Genel Kurulu`nda pantolon giyilmesie öngören düzenlemeyle ilgili görüşmelerde, başörtüsünü gündeme getiren MHP`li Faruk Bal, sorunun çözülmesi için hükümete çağrıda bulundu. Bu konudaki düzenlemeye destek vereceklerini söyleyen Bal, ilgili yasal düzenlemeyi iptal eden Anayasa Mahkemesi`nin de yetkisini aştığını iddia etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında toplanan Komisyon, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül`ün verdiği İçtüzük değişikliği teklifini görüştü.

Tüm parti milletvekillerinin destek verdiği teklif, kısa süren görüşmenin ardından kabul edildi. Teklif, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda pantolon giymesine imkan tanıyor.

MHP`DEN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da teklife olumlu baktıklarını ifade ederek, Türkiye`de kılık kıyafetle ilgili sorunların sosyal yara haline geldiğini savundu. Bal, 1969 yılında bir İlahiyat Fakültesi öğrencisinin başörtüsü takması sonucunda Türkiye`de başörtüsünün sorununun kartopu gibi büyüdüğünü, zaman zaman muhtıralara konu olduğunu ve siyaseti şekillendirir hale geldiğini söyledi.

"GELSİN DESTEK VERELİM..."

MHP`nin; başörtüsüyle ilgili özgürlük alanının genişletilmesi konusunda samimi görüşlerini ortaya koyduğunu belirten Bal, bunun sorun olmaktan çıkartılması için gerekli çabayı göstereceklerini, iyi niyet çerçevesinde destek vereceklerini anlattı. MHP`li Bal, AK Parti ile birlikte daha önce Anayasanın 10 ve 42. maddelerinde değişiklik için ortak akıl yaratılmaya çalışıldığını ancak Anayasa Mahkemesinin yetkisini aşarak düzenlemeyi iptal ettiğini söyledi.

Bal, ``Şimdi Anayasa Mahkemesi de belirli bir şekle dönüştürüldüğüne göre bu sorunun tekrar toplumsal mutabakatla çözülmesi için MHP`nin samimi duygularını sizinle paylaşmak istiyorum`` dedi.

"YASAKLAR KALKSIN"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop da Türkiye`de genel olarak kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin hep askeri yönetimler döneminde yapıldığına dikkati çekerek, üniversitelerde başörtüsü sorununun da 1986 yılında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren`in Çukurova Üniversitesinde yapılan konuşmasıyla başladığını anlattı. Şentop, ``Türkiye`de insanların kılık kıyafetine karışılmadığı, makul çerçeve içinde herkesin dilediği gibi bir ülke olması temennisini dile getiriyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu yasakları da kaldırırız`` dedi.

Habervaktim