28 Şubat Davası kapsamında "mağdur" sıfatıyla dinlenilmesine karar verilen eski başbakanlardan Tansu Çiller, ameliyat olduğu gerekçesiyle mazeret dilekçesi sunduğu talimat duruşmasına katılmadı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapılan talimat duruşmasına, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen 28 Şubat davasının mağdur müştekisi olan ve bugün duruşmaya katılarak ifade vermesi için davet edilen Tansu Çiller gelmedi. 3 müşteki avukatının hazır bulunduğu duruşmaya, sanıklardan Balyoz planı davasının hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan`ın avukatı Hüseyin Ersöz ile Aydan Erol ve Mustafa Özbay`ın avukatı Fethi Öztürk katıldı.

Duruşmada, şikayetçi Tansu Çiller`in avukatı Salih Çelen`in, müvekkilinin ameliyat olduğu ve duruşma tarihine denk gelen bugün için raporu bulunduğuna ilişkin, sağlık raporunun da ekli olduğu mazeret dilekçesini mahkemeye gönderdiği tutanağa geçirildi.

Çiller`in mazeretini kabul eden mahkeme heyeti, talimat duruşmasını 17 Kasım`a erteledi.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti`ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın mağdurları arasında bulunan Çiller`in dinlenilmesine karar vermişti. Mahkeme, Çiller`in ikametgahı İstanbul olduğundan "mağdur" sıfatıyla dinlenilmesi için İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi`ne talimat yazmıştı.