BİNGÖL - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanlığı tarafından, partinin tanıtımını yapmak ve partilileri bilgilendirmek amacıyla, ‘HÜDA PAR Program Tanıtım Buluşmaları’ adı altında bir seminer gerçekleştirildi.

Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik merkezinde düzenlenen seminere, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyeleri Hasan Aşkın, Nihat Buğruhan, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve partililer katıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde, HÜDA PAR’ın iktisadi ve sosyal politikaları anlatıldı.

“HÜDA PAR, haksızların ve zalimlerin önünde bir engeldir”

Programda selamlama konuşması yapan Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, parti olarak kuruşlarının 3. yılına girdiklerini söyledi. HÜDA PAR’ın zalimler önünde bir engel olduğunu vurgulayan Tasalı, “HÜDA PAR, haksızların ve zalimlerin önünde bir engeldir. Kimsesizlere, mahrumlara ve çaresizlere bir umuttur. Bu vesileyle; sana gelen yolları, sana uzanan elleri ve sana gelen canları birileri hedef alarak yok etmeye çalışıyor. Sen topluma hayat vaat ediyorsun. Dolayısıyla İnşallah bizler sorumluluğumuzun bilincinde olarak daha fazla gayret sarf ederek, çalışmamız gerekiyor. Daha yeni olmamız nedeniyle mevcut eksikliklerimizi görüp, azim ve kararlılıkla yola devam edeceğiz. Bir oy kaybedebiliriz. Belediye kaybedebiliriz. Bizi biz yapan değerlerimiz var, bir inancımız var ve bir misyonumuz var, eğer biz bu değerlerimizi kaybedersek işte o zaman kaybetmişizdir.” ifadelerini kullandı.

“Programlarımız 6 ay boyunca devam edecek”

Programda konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Nihat Buğruhan parti tanıtım programları hakkında bilgi verdi. Programlarının 6 ay boyunca devam edeceğini söyleyen Buğruhan, “Daha iki yaşında olan ve emekleme çağında olan bir partiyle bir seçimi geride bıraktık. Geride kalan zaman içerisinde kendimize göre bazı tecrübeler edindik. Bazı eksiklikler olabilir. Yapmamız gerekenler nelerdi? Neler yaptık ve neler yapmadık, bir değerlendirme sonucunda bu programların yapılması parti olarak kararlaştırıldı. İnşallah bu tanıtım programlarımız 6 ay boyunca devam edecek. Parti programımız hakkında bilgilendirme ve tanıtımlar şeklinde olacaktır.” dedi.

“İslam hayatımızın her alanına hitap eder”

Programda partinin iktisadi ve sosyal politikalarını anlatan bir sunum gerçekleştiren HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Hasan Aşkın, “Hepimizde biliyoruz ki, İslam her anlamda bir hayat nizamıdır. Hayatımızın her alanına hitap eder. Nasıl ki, oksijen kan damarlarının en kılcal uç noktalarına gidiyorsa, hayat buluyorsa İslam da yaşantımızın her alanında hayat buluyor, hayat veriyor ve vücudumuzun kangren olmasını engelliyor.” dedi.

“İsrafa karşıyız, faiz anlayışını kabul etmiyoruz”

HÜDA PAR’ın iktisadi anlamda israfa karşı çıktığını ve faiz anlayışını kabullenmediğini vurgulayan Aşkın,  “Biz, darlığa düştüğümüzde şükrediyoruz, bolluğa eriştiğimizde ise israf etmiyoruz. Ekonomik politikalarımızın en önemli özelliklerinden biri israfa karşı olmamızdır. Faizsiz bir ekonominin olmasını istiyoruz. HÜDA PAR olarak israfa ve faize karşıyız. Devletin asgari ücret uygulamasını değiştirmesini, fakirlerin zaruri ihtiyaçlarını karşılamasını istiyoruz. İşsizlik ortadan kaldırılmalıdır. Evlenme çağına gelen ve maddi imkânı olmayan her gencin devlet tarafından evlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadınların çalışmasına karşı değiliz. Kadın, gücü nispetinde çalışmalıdır. Devlet halkı için yaşamalıdır. Anlattıklarımızı önce biz bilmeli sonra da başkalarına bildirmeliyiz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat/Enis Ağırbaş-İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 İleri >>