MERSİN- Mersin’de yüzü kapalı bir grup, saat 20.30 sıralarında Mustazaflar Cemiyeti Şubesi önüne gelerek , PKK lehine sloganlar atıp, derneğin balkonuna Molotof ve ses bombası attıktan sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.


Mersin merkez Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesinde Hakan Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi önüne gelen 15-20 kişilik yüzü maskeli PKK’lı bir grup, 2. Kattaki derneğin balkonuna doğru ses bombası ve Molotoflar fırlattı.


Balkonun korunaklı olduğu ızgaraya çarpıp yere düşen ses bombası, büyük bir gürültü ile patlarken, molotofların neden olduğu alevler, çevre sakinlerine korkulu anlar yaşattı.


Patlamanın etkisiyle derneğin altında bulunan simit fırını ve satış tezgahının camları kırılırken, dernek binasında ise herhangi bir hasar oluşmadı.


Mahalle sakinleri olay yerinde toplanıp saldırıyı düzenleyenlere tepki gösterirken, olayı duyan Mustazaflar Cemiyeti’nin üye ve gönüllüleri, derneğin önünde toplanıp “Kahrolsun PKK” , “Lailahe illallah PKK la’netullah” sloganları attı.


Olay sırasında  derneğin içinde bulunan Bedir Ağdin, olayı şu şekilde anlattı: “ Biz iki arkadaş ile beraber yukarıda namaz kılıyorduk. Bir an baktım PKK sloganı ile ses bombası sesi ile aniden bir saldırı oldu. Balkonda tel örgüsü olmasından dolayı Allah Teala korudu ki, Molotoflar içeri girmedi. Tel örgüden düşerek altta bulunan pastanecinin camlarını patlattı. Ses bombası ve Molotoflar atıldıktan sonra PKK  lehine slogan ata ata kaçıp gittiler.”


Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu ise şunları söyledi: “Malum zihniyet toplumun huzurunu bozmak için maalesef terör olayları ile kendilerini ifade ediyor. Topluma verebilecekleri argümanları olmadığından dolayı halkı korkutarak sindirmeye çalışıyor. Bizler Müslüman’ız dernek faaliyetlerimizi, bunların yapmış oldukları bu menfur olaylar ile aksatacak değiliz. Allah’ın izni ile çalışmalarımıza en güzel bir şekilde, halkımızın faydasına olacak şekilde devam edeceğiz. Bu olayları yapanları nefretle kınıyoruz.”

“Mersin’de 10’a yakın saldırının faili hala yakalanmadı”

Derneğe yapılan 10’na yakın saldırının faillerinin yakalanmadığına dikkat çeken Yumlu, saldırı sonrasını ise şu şekilde anlattı: “Güvenlik güçlerinin bu olaydaki zafiyetleri ortadadır. Olayın üzerinden yarım saat geçtikten sonra MOBESE olayı görmüş olmasına rağmen, bizim aramamız neticesinde yarım saat sonra olay yerine geldiler. Neticede MOBESE’ler inceleniyor fakat yapanlar hakkında herhangi bir bilgi  de verilmiyor. Mersin’de 10’a yakın saldırıya maruz kalmamıza rağmen bu güne kadar en ufak olayın aydınlatılmasına yönelik bir çalışma yapıldığına dair bir şey duymadık. Faillerin yakalandığına dair bir bilgi edinmedik. Gönül ister ki kolluk kuvvetleri, halkın emniyetinden bu birimlerimiz, bu olayları aydınlatmaları yönünde bir çalışmaları olsun. İnşallah aydınlatırlar. Maalesef bugüne kadar tecrübe edindiğimiz kadarıyla bunları, bu tür olayları aydınlatma gibi bir endişeleri görülmüyor. Çünkü bugüne kadar kim ne yapmışsa yanlarına kar kalmış. Artık halk  olarak kendi güvenliğini kendisinin sağlama noktasına gelmişiz. Söyleyecek laf bulamıyorum.”

 
Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından toplanan deliller incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kalabalığın dağılmasını isteyen polis yetkilerine dernek üye ve gönüllüleri derneklerini kendilerinin koruyacaklarını ifade ettiler. Atılan Tekbirlerin ardından polisler olay yerinde ayrıldı.


Mustazaflar Cemiyeti üye ve gönüllülerinin, derneğin önünde bekleyişi devam ediyor.  (Osman Öksüz-İLKHA)