MERSİN- Mersin’de yüzü kapalı bir grup, saat 20.30 sıralarında Mustazaflar Cemiyeti Şubesi önüne gelerek , PKK lehine sloganlar atıp, derneğin balkonuna Molotof ve ses bombası attıktan sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Mersin merkez Kurt Ali Mahallesinde Hakan Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Şubesi önüne gelen bir grup PKK’lı, 2. Kattaki derneğin balkonuna doğru ses bambası ve Molotoflar fırlattı.

Balkonun korunaklı olduğu ızgaraya çarpıp yere düşen ses bombası, büyük bir gürültü ile patlarken, molotofların neden olduğu alevler çevre sakinlerine korkulu anlar yaşattı. Dernek binasında ise herhangi bir hasar oluşmadı.

Mahalle sakinleri olay yerinde toplanıp saldırıyı düzenleyenlere tepki gösterirken, olayı duyan Mustazaflar Cemiyeti’nin üye ve gönüllüleri, derneğin önünde toplanıp “Kahrolsun PKK” , “Lailahe illallah PKK la’netullah” sloganları attı.

Alınan bilgiye göre, saldırı sırasında derneğin içinde iki kişinin bulunduğu, patlamaları duyarak dışarı çıkmaları üzerine kaçan şahısları gördükleri öğrenildi.

Olay yerine gelen Polis ekiplerinin olay yeri incelemeleri sürüyor. (Osman Öksüz-İLKHA)