GAZİANTEP- Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep şubesi özel bir düğün salonunda "Hz. İbrahim`i anma ve anlama" etkinliği düzenledi.

Etkinlik saat 20.00`de A.Hakim Övet’in sunumu ve ardından Muhammed Ata Yeğin’in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.İnzar ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlikte, günün anlam ve önemine binaen Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan bir konuşma yaptı.

Özaslan yaptığı konuşmada “Her Müslüman Hz.İbrahim’i örnek almalıdır. O’nun teslimiyetini göstermelidir. Her bacımız  da Hz.Hacer’i kendine örnek almalıdır. Hz.İbrahim demek teslimiyet demektir. Hz.İbrahim demek en sevdiğini Allah yolunda feda etmek demektir. Hz.İbrahim demek, tek başına da olsa, nemrutların putlarını kırmaktır. ”dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz. İbrahim’in Allah (cc) katındaki değerine değindi.

Hz. İbrahim’in Kur’anı Kerimde hiçbir Peygambere nasip olmayacak övgülere mahzar olduğunu belirten Göktaş, Allah-uTeala’nın Hz. İbrahim’in tüm dualarını kabul ettiğini, hiçbir duasını geri çevirmediğini vurgulayarak, “Hz.İbrahim’e (as) benzemek, O’na uymak sünnettir. Hz.İbrahim’i iyi anlamalıyız.Hz.İbrahim’in yaptığı görevler ve sünnetleri uygulamalıyız. Hz.İbrahim eşini ve oğlunu o çöl ortasına bıraktığında ardına bakmadan gitti. Evet, Allah yolunda eşler ve çocuklar Allah’ın emri gereği bir yere bırakılacaksa, dönüp te onlara bakılmaz. Eğer dönülüp bakılırsa o dava zarar görür. Davanın zarar görmemesi için, geri bakmamalıyız. Aksi halde davamız zarar görür. Kur’an-ı Kerim’in çoğunluğu Peygamber kıssalarıyla dolu. Hatta Allah (cc) Peygamberinin bile, defalarca Peygamber kıssalarını okumasını emretmiştir. Hz.İbrahim bizim için en güzel örnektir. Allah (cc) Peygamberimizden en iyi örnek diye bir defa bahsedilirken, Hz.İbrahim için Rabbimiz bu tabiri iki defa kullanıyor. Demek ki Hz.İbrahim bizim için sıradan bir Peygamber değildir. ”şeklinde konuştu.

Diğer peygamberleri anlamak için İbrahim (as) iyi anlamak gerekir diyen Göktaş, “Aslında İslam ilk olarak Hz.İbrahim ile doğmuştur. Hz.İbrahim’i anlamak için Kur’an’da Hz.İbrahim ile ilgili ayetleri bolca okumalıyız. Hz.İbrahim’i iyi anlarsak, diğer tüm peygamberleri de iyi anlarız. Kur’an’da Allah (cc) çizmiş olduğu profil hep genç profildir. Peygamberleri bizler bu gün hep sanki hep böyle ak sakallı nur yüzlü zatlar sanırız. Hayır, tüm Peygamberler Allah (cc) davasını yüklenen ve Allah (cc) davasını yüceltenlerdir. Bizler günde defalarca Hz.İbrahim’e salat ve selam ederiz. Çünkü Hz.İbrahim ne zaman ki Allah (cc) elini açmış ve dua etmişse, Allah (cc) O’nun duasını geri çevirmemiştir. Allah’ım adımı lisanlarda yücelt demiştir, Rabbimiz  de O’nun adını yüceltmiştir. Allah’ım zürriyetimden salih ve saliha insanlar çıkart demiştir, Rabbimiz O’nun zürriyetinden Allah yolunda kurban olan İsmailler çıkartmıştır. Yani İbrahim (as) elini açıp Allah (cc) ne istemişse rabbimiz İbrahim (as) onu vermiş ve duasını kabul etmiştir.”diyerek  konuşmasını sonlandırdı.

Program Mustafa Karakurt Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi. 

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)