HAKKARİ - Cevizdibi Köyü Muhtarı Nihat Koç, top atışları yüzünden 50 küçükbaş hayvanın telef olduğunu, 60 koyunun patlama sesiyle ürküp kaçtığını, bazı evlerin de top atışlarının neden olduğu sarsıntı yüzünden zarar gördüğünü iddia etti.

Hakkari ve çevresindeki operasyonlar devam ederken, en yoğun operasyon ise Hakkari ile Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi arasında kalan Kato Dağı bölgesinde sürdürülüyor. PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için havadan ve karadan sürdürülen operasyonlar sırasında bölgede yaşayanların da zarar gördüğü iddia edildi. Sürdürülen yoğun operasyonlar nedeniyle yaylaların boşaltılmasının istenildiği bölgede bulunan 9 köyün muhtarı biraraya gelerek yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekip, operasyonların durmasını istedi.

...

‘18 YIL SONRA KÖYE DÖNDÜK, AYNI SIKINTILARI YAŞIYORUZ’

Kaval Köyü Muhtarı Arif Duman evinin çatısını onardığı sırada bir top mermisinin evinin yakınına düştüğünü ve bu sırada ölümden döndüğünü belirtirken, yaşadıkları bu anları da cep telefonuna kaydettiklerini belirtti. Kürtçe konuşan köylü kadınlar ise bu olayların sürmesi halinde bölgeyi terk edeceklerini belirterek, "Bölgedeki olaylar yüzünden köyümüz boşaltıldı. 18 yıl boyunca köyümüzden uzak yaşadık. Tekrar geri döndük. Aynı sıkıntıları yeniden yaşamaya başladık. Köyümüze top mermilerini düştü. Biz Kürt anneleri olarak ne bir PKK’lının ne de bir askerin ölmesini istiyoruz. İkisi de bizim evladımız. Türk anneleri gelsin burada bizim bu barış çığlığımıza destek versin" dedi.

Muhtarların basın açıklaması sırasında bölgeden geçip Irak sınırına doğru giden uçaklar ve bu sırada Kato Dağı’nın yüksek kesimlerinden yapılan top atışları sırasında yükselen dumanlar da dikkat çekti.

radikal