İZMİR - Okulların açılmasıyla birlikte yeniden çalışmaya başlayan okul kantinleri, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından sıkı denetimden geçti. Öğrencilerin sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla okul kantinlerini denetleyen ekipler, denetim sırasında kantin sahiplerine gıdaların muhafazası ve satışı konusunda uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.
‘Güvenilir Gıdanın Takipçisiyiz’ diyen İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmesi için İl ve İlçe Müdürlüklerindeki görevli personelin iş başında olduğunu söyledi.
Denetim ekipleri tarafından okul kantinlerinin kontrolden geçtiğini ifade eden Güldal, satışa sunulan gıdaların muhafaza şartlarının uygunluğuna bakıldığını belirtti. Özellikle sıcak ve soğuk tüketilmesi gereken gıdaların sıcaklıklarının korunarak muhafaza edilmesi ve soğuk zincirinin kırılmaması gerektiğine dikkat çeken Güldal, kantinlerdeki açılır pencerelerin ve kapıların dışarıdan haşere girişini önleyecek şekilde tasarlanmış olması gerektiğini kaydetti.
Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışının yasak olduğunu hatırlatan Güldal, öğrencilerden bilinçli birer tüketici olmasını istedi. Tükettikleri gıdaların güvenilirliğinden şüphe duyan öğrencilerin, kendilerine ‘ALO 174 Gıda Hattı’ aracılığıyla ulaşabileceğini hatırlatan Güldal, bu hatta gelen şikayetlerin gerekli birimler tarafından değerlendirileceğini vurguladı. (Muhammed Yıldız – İLKHA)