BURSA - İnşaat Mühendisi Necati Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen “Stadyum Meydan Projesi”nin tuzaklarla dolu olduğunu, bu tuzakların plan notları incelendiğinde net biçimde görüldüğünü öne sürdü.

Necati Şahin, Bursa Doğanbey’de olduğu gibi yine söylenenle uygulanın farklı olduğu bir emrivaki ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayındaki toplantısında “Stadyum Meydan Projesi”ni onayladığını hatırlatan Şahin, duyurulan projeye göre Atatürk Stadyumu, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Yüzme Havuzu ve Atatürk Lisesi’nin yıkılarak yerine altı otopark olan bir meydan yapılacağının duyurulduğunu söyledi.

Büyükşehir Meclisi’nden geçen 1/1000 ölçekli “Stadyum Caddesi Kentsel SİT alanı Koruma Amaçlı İmar Planı”na dikkat çeken Şahin, Bursa kamuoyunu uyararak projedeki tuzaklara dikkat çekti.

‘Bursa Doğanbey’deki gibi emrivaki ile karşı karşıya’

“Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayında basına açıkladığı iki proje görseli dışında başka bir şey göstermedi.” diyen Şahin,  “Her ne kadar planda Atatürk Stadyumu’nun yerine ‘meydan ve yer altı otoparkı’ gözükmekte ise de plan notlarının 1 nolu maddesinde ‘kent meydanı olarak belirlenen alanda ticari birimler, kafeterya vb kullanımlar yer alabilir’ deniliyor. Ayrıca yapılacak projede tamamen belediyenin uygun görmesi yeterli görülüyor. Gerek tabanda, gerekse bina yüksekliğinde hiç bir sınırlama getirilmiyor; meydan adı altında gökdelen bile yapmaya imkan tanınıyor. İmar planı üzerinde hiç bir kısıtlama yok.”şeklinde konuştu.

Doğanbey TOKİ ve Altıparmak girişindeki Stadyum Meydan projelerinde de söylenenle uygulamaların farklı olduğunu anımsatan Şahin, “Bursalı hemşerilerimizin önceki projelerde de şahit olduğu gibi yeni bir emrivaki ile karşı karşıya olduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” dedi.

“Bir taşla üç kuş vuruluyor…”

Şahin, “Ayrıca Atatürk Stadyumu’nun altındaki Atatürk Spor Salonu, Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu ve Atatürk Lisesi’nin olduğu alan ‘sosyal ve kültürel tesis alanı’; İpekiş’in olduğu alan da ‘özel sağlık tesis alanına dönüştürülerek neler yapılacağı Bursa kamuoyuna anlatılmayarak bir taşla üç kuş vuruluyor” diye konuştu.

Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasına başta Bursasporlular olmak üzere Bursa kamuoyunun geniş bir kesiminin karşı olduğunu iddia eden Şahin, Büyükşehir Belediyesi’ne tuzaklarla dolu olan bu projeden bir an önce vazgeçme çağrısında bulunarak, “Bursa ve Bursasporlular’ın ortak hafızası olan Atatürk Stadyumu tarihi bölümleri korunarak Bursalılar’a spor, kültür ve sanat merkezi olarak hizmet etmeye devam etmeli” ifadelerini kaydetti.  (Zeki Aras-İLKHA)