BURSA- Bursa’da görev yapan idareci ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hizmet içi eğitimlerin düzenlenmesi amacıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÖRAV arasında protokol imzalandı.

Dünyanın hızla geliştiğini ve değiştiği vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Farklı öğrenme biçimlerine sahip öğrencilere ulaşabilmek için öğretmenlerin de günümüz şartlarına uygun metot ve teknikler geliştirmeleri gerekiyor. Bu nedenle öğretmenlerin mesleki gelişimlerini takip ediyor ve bununla ilgili adımlar atıyoruz. Bu projeyle de öğretmenlerimize destek olmak ve gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

Öğretmenleri bir nevi kabiliyet avcısı olarak gördüğünü ifade eden Veli Sarıkaya, öğretmenin öğrencideki potansiyeli fark edip, kullandığı metot ve tekniklerle ortaya çıkaran kişi olduğunu söyledi.

Projenin amacına değinen ÖRAV Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Bal, “Projedeki amacımız, öğrenciye dokunmak ve faydalı olmaktır. Protokol çerçevesinde verdiğimiz eğitimlerin öncesinde ve sonrasında öğretmen ve öğrencilere yönelik anketlerle eğitimin etkisini ölçüyoruz. Buradan aldığımız veriler ışığında eğitimlerimizi en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamında idareci ve öğretmenlere Öğrenen Lider Öğretmen, Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (EYGEP), Çözüm Odaklı İletişim, Öğretmenin Kimyası başlıklı seminerler verilecek. Bu seminerlerde idareci ve öğretmenlere İletişim Becerileri, Sınıf Yönetimi, Ölçme ve Değerlendirme gibi öğretmenlik mesleğini ilgilendiren konular işlenecek.(Sezer Özer-İLKHA)