BATMAN - Batman’da hemzemin geçitte yaşanan kazalarla ilgili yazılı basın açıklama yapan Batman Özgür Eğitim Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, daha büyük kayıpların yaşanmaması için yetkililerden öğrencilerin yoğunlukta olduğu Tılmerç Mahallesi’ndeki hemzemin geçide önlem alınmasını istedi.

Yaptığı açıklamada, Tılmerç Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte hiçbir önlemin alınmadığını belirten Sevinçer, “Son dönemde yaklaşık olarak yedi okul binasının açılarak hizmete girdiği Tılmerç Mahallesi’ndeki hemzemin geçitteki güvenlik önlemleriyle ilgili olarak hiçbir adımın atılmamış olması kaygı vericidir. Bilindiği üzere bulunduğumuz ay içinde hemzemin geçitte tren bir araca çarpmış ve yaşanan olayda bir kişi ağır yaralanmıştı. Daha önce de aynı noktada yaşanan tren kazasında bir kız çocuğu yaşamını yitirmişti. Hemzemin geçidin her gün binlerce öğrenci ve yüzlerce eğitim çalışanı tarafından kullanıldığı gözönüne alınarak daha büyük kayıpların yaşanmaması için yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.” dedi.

Valilik ve İl Mili Eğitim Müdürlüğünün konunun takipçisi olmalarını talep eden Sevinçer, öğrencilerin daha güvenilir ortamda okullarına gidiş gelişlerini sağlamalarını istedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)