MERSİN – CHP’li Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanlığı tarafından Batman’da alınacağı ileri sürülen özel bir hastaneyle ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Soru önergesiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Atıcı, “Batman’da halen kapalı olan özel bir hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından devralınacağı basında yer almıştır. Bu konuda, Batman İl Sağlık Müdürü ve bazı yöneticiler, bazı işlemlerin yapıldığını ancak devamının gelmediğini ifade etmişlerdir. Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir yetkilisi Batman’da özel bir hastaneyi satın almak için herhangi bir girişimde bulunmuş ve sözleşme yapmış mıdır? Sözleşme yapıldı ise hangi ihtiyaçlara göre yapılmıştır? İşlemler hangi aşamadadır? Hastanenin alım fiyatı kaç liradır? Bedeli hangi yöntemle, kim tarafından tespit edilmiştir?”dedi.


Atıcı, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yazılı olarak cevaplaması için şu soruları yöneltti:
-Geçmişte halkın sırtına yüklenen “batık banka”lardan sonra “batık hastaneler”in de Devlet tarafından milletin parasıyla satın alınması (kamulaştırması) gibi bir proje var mıdır?
 

-Sağlık Bakanlığı, kapanan veya kapanabilecek özel sağlık kuruluşlarını kamulaştırmak için herhangi bir çalışma yapmakta mıdır? Sağlık Bakanlığının kamulaştırma için nesnel ölçütleri var mıdır? Varsa nelerdir?


-Sağlık Bakanlığı bugüne kadar kaç özel sağlık kuruluşunu devralmıştır? Bu kuruluşlar hangileridir? Özel sağlık kuruluşlarını kamulaştırmak için kaç lira harcanmıştır?


-Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir yetkilisi Batman’da özel bir hastaneyi satın almak için herhangi bir girişimde bulunmuş ve sözleşme yapmış mıdır? Sözleşme yapıldı ise hangi ihtiyaçlara göre yapılmıştır? İşlemler hangi aşamadadır? Hastanenin alım fiyatı kaç liradır? Bedeli hangi yöntemle, kim tarafından tespit edilmiştir? (Osman Öksüz-İLKHA)