BİNGÖL - Bingöl’de toplu taşıma aracı şoförünün dikkatsizliği sonucu, araçtan inmek isterken elbisesi kapıda sıkışan kadın, metrelerce sürüklendi. Ağır yaralanarak 5 gün boyunca yoğun bakımda kalan talihsiz kadın, dikkatsiz şoför ve halk ötöbüsünün bağlı olduğu kooperatiften şikâyetçi oldu.

Yaklaşık iki hafta önce meydana gelen kazada ağır yaralanan Zeynep Göker, yaşadığı dehşet anlarını İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattı.

“Şoför birden hareket ettiği için kafam koltuğa çarptı”
Kazanın, Bingöl S.S 18 Nolu Motorcular Taşıma Kooperatifine ait 12 M 0007 plakalı şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan hat sürücü Y.B’nin dikkatsizliği sonucu meydana geldiğini belirten Göker, olayı şöyle anlattı: “Çarşıya gitmek için hat halk otobüsüne binmiştim. İneceğim yere gelince şoföre seslenerek durmasını istedim. Araç durunca arka kapıya yöneldim. Benden önce inecek iki kişi daha vardı. Onlar inince ben de inmeye çalışırken, şoför birden hareket etti ve kapı kapandı. Aracın hareket etmesiyle beraber dengemi kaybederek kafamı koltuklara çarptım.”

“Minibüs birden hareket etti, pardesüm kapıda sıkıştı”
Şoförün çok dengesiz davrandığını savunan Göker, “İnemediğim için şoförden tekrar durmasını istedim. Şoför ise ‘Bacım sen hale inmedin mi?’ deyince ben de ‘Eğer siz durursanız ben de inerim.’diye tepki gösterdim. Şoför durdu, otobüs basamaklarından aşağı adımımı attığım anda tekrar hareket etti. Bu arada pardesüm, aracın kapısına sıkıştı, bir anda kendimi yerde buldum ve bu şekilde sürüklendim.  Ne kadar sürüklendim bilmiyorum ve tam hatırlayamıyorum. Bağırıp yardım istiyordum. Etrafta bulunan insanlar da bağırıyordu. Şoför bir süre hareket ettikten sonra durdu ve kapıyı açtıktan sonra beni öyle bırakıp kaçtı. Ben de yere yığıldım. Daha sonrasını kendimde olmadığım için hatırlayamıyorum.” Diye kaza anını paylaştı.

“Malatya’da 5 gün yoğun bakımda kaldım”
Ambulansa bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırıldığını ifade eden Göker, “Ailemin anlattığına göre hastaneye kaldırıldığımda ağzımdan ve burnumdan kan akıyormuş. Burada müdahale edemeyince Malatya iline sevk etmişler.” dedi.

Malatya’da tedavi gördüğü hastanede 5 gün yoğun bakımda kaldığını belirten Göker, “Yoğun bakımdan sonra 2 gün de normal serviste tedavi gördüm. Daha sonra isteğim üzere Bingöl’e döndüm. Beynimde hasar oluştuğu için ilaç da vermediler. ‘Kesinlikle ilaç kullanmayacaksın?’denildi.  Beynimde kan pıtılaşması olduğu için ilaç kullanırsam, kanda sulanma olacağı ve sağlığımın tehlikeye gireceği söylendi, bunun için bana ilacı yasakladılar.”diye belirtti.

“Ameliyat olmam gerekiyor”
Halen tedavi gördüğünü söyleyen Göker, “Şuan evde yatıyorum. Rahatsızlığım devam ediyor. Kontrollerim burada yapılıyor. Kulağımda hasar var, ameliyat olmam gerekiyor. Şuan ameliyata izin verilmiyor. Beklemedeyim ve kontrollerim yapılıyor. Beyin cerahı izin verince o zaman kulaktan ameliyat olacağım.”diye konuştu.

“Firma ve şoförden şikâyetçiyim”
Şehiriçi taşımacılık yapan firma ve şoförü hakkında şikayetçi olduğunu ifade eden Göker, “Bizlerin hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Şehiriçi taşmacılık yapan bu firmanın şoförü, düştükten sonra beni yerde bırakıp kaçması insanlığa sığacak bir davranış değildir. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Olayla ilgili her şey mahkemeye sevk edildi. Olayda üzerimde olan ve sürüklenme sonucunda yırtılan pardösüm delil olarak polis tarafından mahkemeye verildi. ”şeklinde konuştu.

Şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan sürücülerden memnun olmadıklarını belirten vatandaşlar ise “İçinde onlarca kişinin bulunduğu bu halk otobüsleri, çok sürat yapıyor. Özelikle genç sürücülerin ahlakı dar olduğu gibi çok sabırsızca hareket ediyorlar. Özelikle indirme ve bindirmede tehlikeli durumlar yaşanıyor. Dikkatsizce davranmaları nedeniyle birçok yolcu haklı olarak tepki veriyor.”ifadelerini kullandılar.

S.S 18 Nolu Motorcular Taşıma Kooperatifinde çalışan bazı sürüler ise kendilerinin uzun süre çalıştırıldıklarını belirterek,  18 saat direksiyon başında olduklarını, bundan dolayı dikkatsizlik oluştuğu ve kazaların meydana geldiğini söylediler. (Nihat Kanat-İLKHA)