ŞANLIURFA - Ekmek israfının çok fazla olduğu Türkiye’de ekmek israfının yapılmaması için çalışmalar sürdürülmesine rağmen günde 4,9 Milyon TL değerinde ekmek çöplere atılırken yılda bu sayı 300 Milyon TL’yi buluyor.

Şanlıurfalı vatandaşlar ekmeklerin çöplere atılmasını önlemek için çöp konteynerlarının üzerine ‘Ekmek nimettir yeri çöp değildir’ şeklinde yazı asması ise dikkatlerden kaçmadı.

Ekmek israfını önlemek için uzmanlar ise; “ekmeklerin ihtiyaçtan fazla alınmaması, ekmeğin dilimlenerek tüketilmesi, uzun süre saklama amaçlanıyorsa ekmeğin derin dondurucuda ve poşet içerisinde saklanması, bayatlayan ekmekleri galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde yemek, pasta ve tatlı yapımında kullanmak” şeklinde tavsiyelerde bulunuyorlar. (Mustafa Bikeç-İLKHA)