Kudüs Müftüsü İkrime Sabri, Mescid-i Aksa Muhafızı Şeyh Raid Salah ve Yardımcısı Kemal El-Hatip 8 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 16.30’da İstanbul’da Feshane Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir konferans verecek. “Mirasımız Tehlikede” konulu konferansa devlet erkanından da katılım bekleniyor.

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği MİRASIMIZ-DER tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde gelecek olan Filistin’in üç sembol ismi, konuşmalarında Başbakan Tayyip Erdoğan’a teşekkür edecekler.

Halka açık olacak olan konferansa 2 bini aşkın insanın katılımı bekleniyor.

İsrail’in bir süre cezaevinde tuttuğu Raid Salah, en son İngiltere’de gözaltına alınmıştı. Halen tutuksuz yargılanan Salah’ın İngiltere yönetiminin engellememesi durumunda 8 Ekim’de İstanbul’da olması bekleniyor.

İkrime Sabri ve Kemal El-Hatip Kudüs’te yaşıyor. İkili konuşmalarında Kudüs ve Filistin’de yaşananları anlatacak.

Etkinliği organize eden MİRASIMIZ-DER Başkanı Muhammed Demirci, “Kudüs’te hem Filistinlilerin yaşadıkları hak ihlallerini hem de yıkılmak üzere olan İslam eserlerini gündeme getirmek için Mirasımız Tehlikede programlarının üçüncüsünü düzenliyoruz. Programa bütün halkımız davetlidir” dedi.

İslami Gündem