ŞANLIURFA - 04 Ekim Salı Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

OLAY GAZETESİ: Elektrik Zammı Şanlıurfa`da Donduruldu
Türkiye genelinde 1 Ekim`den itibaren geçerli olmak üzere elektriğe meskende yüzde 9.57, sanayide ise yüzde 9.26 olarak yapılan zamdan Şanlıurfa muaf sayıldı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez`in yaptığı açıklamada Türkiye genelinde yapılan elektrik zammında Şanlıurfa ilinin zamdan muaf olduğunu dile getirdi.

GAP GÜNDEMİ: Sanayiciye Elektrik Müjdesi
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfalı sanayicinin önceleri çevre illere göre daha pahalıya kullandığı elektrik enerjisini, ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 8 daha ucuza kullanacağını bildirdi.

İPEKYOL: Hiç Bu Kadar `Abuk Subuk` Bir Meclisimiz Olmamıştı
Şanlıurfa Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı tamamen trajikomik bir hal aldı. Fakıbaba başkanlığında dün yapılan toplantıda; belediyeye satın alınması planlanan iki motosiklet için bile karar çıkmazken, toplantıda abuk subuk şeyler konuşuldu. Duruma isyan eden Fakıbaba, "Arkadaşlar lütfen buraya ciddi projelerle gelin. Beyaz Masa`lık konular hakkında meclise önerge veriyorsunuz" dedi.

Şanlıurfa SEMBOL: Esnaf Yol İçin Ayaklandı
Kentte daha önce çift yönlü olarak ulaşımda olan Türk Meydanı Caddesi`nin Şanlıurfa Belediyesi tarafından tek yöne dönüştürülecek olması esnaf tarafından protesto edildi. Bu duruma esnaf kendi menfaati açısından protesto ederken, yolun tek yöne düşmesi durumunda o bölgedeki trafiğin rahatlayacağı belirtiliyor.

ŞANLIURFA GAZETESİ: Devlet Memurları Emekli Olmuyor
Şanlıurfa Büro Memur-Sen Şube Başkanı Fethi Akbulut geçim sıkıntısı nedeniyle kamu çalışanlarının istedikleri halde emekli olamadıklarını belirtti. Akbulut yaptığı yazılı açıklamada, geçim sıkıntısı nedeniyle kamu çalışanlarının istedikleri halde emekli olamadıkları söyledi.
Mehmet Demir - İLKHA