VAN - Van il Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından farklı tarihlerde yapılan aramalarda yaklaşık 117 kilo eroin ile 10 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda,  01.09.2014 tarihinde Erciş Yolu üzeri  Üniversite Kavşağında  durumundan şüphelenilerek durdurulan çekici tipi bir araçta yapılan arama sonucunda, çekiciye bağlı dorse üzerinde bulunan iş makinesinin hidrolik kolu içerisine gizlenmiş vaziyette 220 paket halinde toplam 116 kilo 551 gram eroin maddesinin ele geçirildiği bildirildi.

Olayla ilgili olarak üç şüpheli şahısın yakalanarak gözaltına alındığı, gözaltına alınan 3 şahıstan 1’inin de sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiği öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 03 Eylül 2014 tarihinde Gevaş ilçesi Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasında yapılan aramada, çeşitli markalarda toplam 10 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

Sigara kaçakçılığı suçu ile ilgili yakalanarak gözaltına alınan ve yapılan işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen 1 şahısın ise tutuklanarak cezaevine teslim edildiği öğrenildi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)