Doğruhaber

Terör şebekesi israilin son saldırında muazzam bir direniş örneği gösteren Gazze halkı ve Kassam Tugayları sadece israile karşı değil neredeyse küresel emperyalizmin bütün odaklarıyla çarpıştı. israil Gazze`ye yönelik soykırım uygularken, Batı ise bu durum karşısında sürekli olarak kullandığı; `israilin kendini hakkını savunma hakkı...` argümanının yanı sıra kendi küresel medyalarında ise dezenformasyona devam ediyor. 

Son olarak BBC`nin Türkçe haber servisi BBC Türkçe 07.09.2014 tarihinde internet sitesinde yayınlamış olduğu, "Abbas`tan Hamas`a gölge kabine uyarısı" adlı haberinde ilginç bir detay gözlerden kaçmadı.

Haberin girişinde Mahmut Abbas`ın, birlik hükümetine devam etmek isteniyorsa Hamas`ın Gazze`yi yönetim biçimini değiştirmesi gerekiyor, şeklinde açıklamalarına yer verildikten sonra haber metninde; "israil`in saldırılarında 2.100`den fazla Filistinli ölürken, 66 israil askeri ve yedi israilli sivil de hayatını kaybetti." ifadeleri kullanıldı.

Gazze`ye yönelik saldırılarda çoğunluğu kadınlardan ve çocuklardan oluşan yaklaşık 2.100 masum sivilin şehid edilmesini `ölü` diye nitelendiren BBC, israil kayıplarında ise sivillerin de olduğu detayına yer vererek `hayatlarını kaybettiler` şeklinde bir dil kullanması dikkatlerden kaçmadı. 

Medya etiğine tamamen aykırı olarak kullanılan bu taraflı üslup, söz konusu Gazze olunca siyonizmin ve emperyalizmin ortak hareket ettiğini gösteriyor.

 

İşte O Haber

Abbas`tan Hamas`a `gölge kabine` uyarısı

Filistin lideri Mahmud Abbas birlik hükümetine devam etmek istiyorsa Hamas`ın Gazze`yi yönetim biçimini değiştirmesi gerektiği uyarısında bulundu.

"Tek bir rejim" olması gerektiğini belirten Abbas Gazze’yi yöneten, "27 bakan yardımcısından oluşan gölge hükümeti" eleştirdi.

Gazze İsrail`le 50 gün süren yıkıcı çatışmaların yaralarını sarmaya çalışıyor.

İsrail`in saldırılarında 2.100`den fazla Filistinli ölürken, 66 İsrail askeri ve yedi İsrailli sivil de hayatını kaybetti.

Gazze`yi yöneten Hamas ve Batı Şeria`yı kontrolü altında tutan El Fetih geçen Nisan ayında imzalanan birlik hükümeti uzlaşmasına dek yıllar süren bir rekabet yaşadı.

Ramallah`daki birlik kabinesi 2 Haziran`da görevine başlayınca Hamas hükümeti resmen istifa etti, ancak pratikte Hamas`ın Gazze`deki yönetimi sürüyor.

Görüşmeler için Mısır`ın başkenti Kahire`ye giden Abbas, "Hamas ile bu şekilde çalışmaya devam edemeyiz. Gazze Şeridi`ni yöneten 27 bakan yardımcılığı var ve ulusal birlik hükümeti fiilen hiçbir şey yapamıyor" dedi.

`100 kat daha kötü`

İsrail`de yayımlanan Haaretz gazetesi de Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri`nin Abbas`ın sözlerinin yanlış bilgilere dayandığı ve görüş ayrılıkları giderilene dek El Fetih`le görüşmelerin süreceği" yönündeki açıklamasına yer verdi.

Abbas Filistin lider kadrosunun "Gazze`deki Filistin halkının acılarının hafifletilmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını" söyledi.

Gazze`nin büyük bir ekonomik yıkım yaşadığını belirten Abbas, yok edilenleri yeniden inşa için 7 milyar dolar ve 15 yıla ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Abbas kayıpların 2009 ve 2012`deki İsrail saldırılarına kıyasla "100 kat daha kötü" olduğunu kaydetti.