BATMAN - Batman Gar’ında yapılan yenileme çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 70 yıldan bu yana yapımında küçük değişiklikler haricinde hiçbir değişiklik yapılmayan Batman Gar’ı yapılan restorasyon, yolcu vagonlarının değiştirilmesi ve 70 yıllık rayların değiştirilmesiyle yepyeni bir görünüme kavuştu.

Gar binası ve dışarısında yer düzenlemesi, iç ve dış düzenlemesi, çatı yenilenmesi gibi birçok çalışmadan geçen gar, yeni yüzüyle yolcularını karşılamaya başladı. Ayrıca 70 yıllık olan raylar da değiştirildi. Ve eski vagonlar yerine klimalı ve güvenli vagonlar getirilerek hizmete sunuldu.

Konu ile ilgili bilgi veren Batman Gar Müdürü Vekili Halil Saruhan, “Gar binamız büyük bir tadilattan geçti. Yer düzenlemeleri, çatılar, iç ve dış cephe sıva ve boyaları yapıldı. Ayrıca 70 yıllık olan raylarımızın tamamını değiştirdik. 2011’den beridir de vagonlarımız değiştirildi. Klimalı, daha konforlu ve modern tuvaletlerle donatılan yeni vagonlar getirildi. Bu sayede garımız yeni yüzüyle yolcularını karşılıyor.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)