MARDİN - Kızıltepe Viranşehir karayolunda bulunan Hububat Merkezi Camisi’nde son günlerde bazı kişiler tarafından kasıtlı olarak ‘Camide IŞİD elemanlarının eğitildiği’ yönündeki söylemlere, cami imamı ve esnaf sert tepki gösterdi. Okulların tatil olmasının ardından Yaz’ın çocuklara burada Kur’an dersi verildiğini belirten cami imamı ve esnaf, bu iftirayı atanlara haklarını helal etmeyeceklerini ve bu iftiracıları Allah’a havale ettiklerini söylediler.

Sosyal medya üzerinden “Camide IŞİD var” söylemi yayıldı
Kendi öz kaynakları ve imkânları ile burada bir cami yaptıklarını belirten Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Cami yapımında ne Diyanetten ne de başka bir kurumdan yardım talebimiz oldu. Camimizi kendi imkanlarımızla karayolu üzerinde inşa ettik. Amacımız burada insanlar ibadetlerini rahat bir şekilde yapsın. Camimiz Mardin ilinin ikinci büyük camisidir. Son günlerde camimizin IŞİD üyelerinin kamp olarak kullandığı dedikoduları yayıldı. Biz ilk başta önemsemedik. Önemsemedik fakat son iki gündür sosyal medya üzerinden sahte kod isimlerle hesaplarla buranın da fotolarını kullanarak buranın IŞİD kampı olduğu iftirasında bulunuyorlar. Burada öyle bir şey yok, biz buna müsaade etmeyiz.” diye konuştu.

“Birileri buradaki birlik beraberliği hazmedemiyor”
Birileri, Hububat Ticaret Merkezindeki esnaf arasındaki birlik ve beraberlik dayanışmasını istemiyor”diyen Öter, “Bu dedikoduları yayanlar kasıtlı olarak yayıyorlar. Bazıları da bilmeden bu dedikodulara aracı oluyorlar. Birileri burada İslamiyetin gelişmesini istemiyor. Birileri buradaki birlik beraberliği hazmedemiyor. Biz bunları kamuoyu vicdanına havale ediyoruz, biz bunları kınıyoruz, biz onları yüce Allah’ın adaletine havale ediyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Camide kamera da var
Buyurun gelin camimiz herkese açıktır. Gelip herkes kontrol edebilir.” diyen Öter, “Şu anda caminin her tarafını net görebilecek kameraların iban numaralarını esnafa vereceğiz, herkes istediği şekilde de görebilir. Bu tür iftiraları atanlar gerçekten bunlar muvafak olmayacaklardır.”dedi.

Camide Kur’an dersi veriliyor
Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Şeyh Şerif Kahraman Camii imamı Mehdi Ocak da duruma tepki gösterdi. Camide Kur’an ve İslami dersler verdiğini kaydeden imam Ocak, “Okullar tatil olduktan sonra biz camimizde bazı esnafa ve çocuklarına Kur’an-ı Kerim dersi veriyorum. Ve dersleri zayıf olan imam hatip öğrencilerine de yardımcı olmak için fıkıh, tefsir ve hadis dersi veriyorum. Bazıları bize iftira atmış ‘Burada IŞİD’çiler vardır’ diye. Ne IŞİD’i tanıyorum ne de kendilerini görmüşüm, sadece televizyonda görüyoruz. Ne IŞİD’le ne de başka bir cemaatle bağlantım var. Ben sadece Diyanete bağlı resmi bir imamım camide ders verdiğim 15 öğrencim var. Hepsi de kayıtlıdırlar. Bu iftirayı bize atanların Allah cezalarını versin. İslam dini pak ve temiz bir dindir. Benim yanıma kim ilim öğrenmek için gelirse onlara yardımcı olurum, çünkü imam olarak vazifemiz budur. İftira atanları Allah’a havale ediyorum ve hakkımı helal etmiyorum.” diye konuştu.

“Gelip camimizi görebilirsiniz”
Zahireci esnaflarından ve aynı zamanda Hububat Merkezi Cami Sorumlusu Hacı Recep Turgay ise, “Geçen sene bizim camimizi En-nusra ile ilişkilendirdiler. Bu sene ise IŞİD ile ilişkilendiriyorlar. Camimizin altında gizli sığınak ve kamp olduğunu iddia ediyorlar. Gelin birlikte bakalım bize atılan iftiralar doğru mu yalan mı göreceksiniz.” diye tepki gösterdi.

Zahiciler esnafından Ali Bora, “Ben burada esnafım, okul tatil olduktan sonra 11-12 yaşlarındaki çocuklarımı Kur’an dersi almaları için camimize gönderiyorum. Bu küçük çocuklar IŞİD elemanı olabilir mi? Hiç alakası yok, bu iftirayı atanlar bu çirkin iftiralarına son versin. Bizim bölgemizde nerede güzel bir şey ya da yatırım yapılırsa mutlaka orası lekelenir.”dedi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)