MARDİN - Mardin İl Müftülüğüne bağlı Ayhan Yücesoy Kız Kuran Kursu’nda işitme engellilere yönelik İşaret Dili İle Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgi ve kavramlar dersi verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının daha önce konuyla ilgili düzenlediği eğitici seminerlere katılan Ayhan Yücesoy Kur’an Kursu Öğreticisi Nazan Ağalday tarafından verilen derslerin sonunda 4 kadın işaret diliyle Kur`an-ı Kerim öğrendiler.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklama yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, tüm işitme engellileri bu eğitimden geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kursta Kur’an-ı Kerimi okuma, namaz sürelerini ezberleme ve dini kavramları ve bilgileri öğrenme hizmeti sunulduğunu ifade eden Coşkun, bu hizmeti ihtiyaç halinde ilçelerdeki İşitme Engelli vatandaşlarımıza yönelik de icra edebileceklerini söyledi.

Kurs öğreticisi Nazan Ağalday ise Rize`de 13 gün boyunca eğitim aldığını, bu kapsamda işaret dilini öğrendiğini belirterek, açılan kursta da öğrencilerine ilk olarak Elifba ve dini kavramları öğrettiklerini söyledi. Ağalday, “İslam nedir, imanın ve İslam`ın şartları gibi konular üzerine durmaya çalışıyoruz. İbadetler ile ilgili sordukları konularda onları aydınlatmaya çalışıyoruz. Kursiyerlerle işaret dilinin yanında gönül diliyle bağ kuruyoruz.” dedi.

Kursiyerlerden Elif Çaybugün de en büyük hayalinin kutsal toprakları görmek olduğunu ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)