VAN – Van Feqiye Teyran Parkı'ndaki oturma eylemlerinin 85. gününe giren İŞKUR işçileri, yaptıkları basın açıklaması sonrası Ankara’ya doğru yürüme eylemi başlatmak istedi. İşçilerin yürümesine izin vermeyen polisten sert müdahale geldi.

İŞKUR  tarafından Van depreminin ardından  geçici olarak işe alının ve 3 ay önce  işlerine  son verilen işçilerin Feqiye Teyran Park'ındaki  oturma eylemi, bugün basın açıklaması ile devam etti. Kendilerine verilen vaatlerin yerine getirilmediği savunan işçiler, Ankara’ya doğru yürüme eylemi başlatmak istedi. İşçilerin  yürüyüşünün kanunsuz  olduğunu  belirten  polis,   yürüyüşten vazgeçmeleri uyarısında bulundu.  İşçiler ise eylemlerinden vazgeçmeyerek Ankara’ya yürüyeceklerini söyleyince, polis, işçilere  sert müdahalede bulundu.



Müdahalenin başlamasıyla polis ile işçiler arasında kovalamaca başladı. Polislerin barikatlarını geçerek Ankara’ya yola çıkmak isteyen işçilerden 4 kişi, şehir merkezinde gözaltına alındı. Daha sonra tekrar Kurtuluş Parkı’nda bir araya gelen işçiler, yürüyüşlerine devam etti. İpekyolu’nun tek taraflı trafiğe kapatan polis, yürümekte ısrarlı olan  işçilere tazyikli su, biber gazi ve plastik mermi  ile sert şekilde müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda 22 işçinin gözaltına alındığı öğrenilirken, 5 işçinin de yaralandığı belirtildi.

Polisten basına da müdahale
Polis eylemleri görüntülemek isteyen basın mensuplarına da zaman zaman müdahale etti. Gazetecilerin görüntü çekmelerine istemeyen polis, gazetecileri olay yerinde uzaklaştırmaya çalışınca gerilimin dozu gittikçe arttı.  Polis gazetecilerin görüntü almaması için barikat oluşturdu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)