A Haber`e konuşan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Kürt sorununa çözüm süreciyle ilgili yıl başına kadar somut adımlar atmayı planladıklarını söyledi.

Çözüm sürecinin hükümet programındaki ana başlıklardan biri olduğunu vurgulayan Efkan Âlâ, sürecin yol haritasının ana başlıklarını da şöyle sıraladı:

Çekilme
Silahların bırakılması
Geriye dönüş
Geriye döndükten sonra alınacak kararlar
Topluma kazandırma
Siyaset alanı

İçişleri Bakana Âlâ, yol haritasıyla ilgili tarihlerin "provokasyonların önüne geçmek için" açıklanmayabileceğini söyledi. "Yarın ne olacak? Hangi tarihlerde ne olacağını söylerseniz o tarihlerde o işin yapılmaması için provokasyonlar yapılabilir. Provokasyonlara engel olmak için daha ihtiyatlı bir süreç yönetimini tercih ediyoruz" dedi.

"Çözüm sürecinde yıl başından evvel anlamlı birtakım adımlar mümkün mü" sorusuna Ala, "Evet, doğru. Öyle ümit ediyoruz, öyle planlıyoruz" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, Başbakan Ahmet Davutoğlu da çözüm sürecinin devam edeceği yönündeki kararlılıklarını ifade etmişti.

Geçen hafta Başbakan Davutoğlu başkanlığında da `Çözüm Süreci Zirvesi` toplanmıştı. Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecinde yarıyı geçtik" demiş, bu toplantıyı en geç 15 günde bir yapacaklarını ifade etmişti.