DİYARBAKIR - Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş yayımladığı basın açıklamasıyla; Hükümetin de programına giren ve 17 – 25 Aralık sürecinde hükümete karşı darbe girişiminde bulunduğu iddia edilen ‘Paralel Yapı’nın karşısında dik duracaklarını kaydetti.

‘Paralel Yapı’nın yurt dışından emir aldığını savunan Memiş, bu yapı içerisinde bulunanların kime hizmet ettiklerini bilmediklerini belirterek, “Bu hareket birçok Müslüman’ı kendi ağına çekmiştir.” ifadelerini kullandı.

Paralel yapıyı çağın modern Hasan Sabbah hareketi olarak değerlendiren Memiş,  paralel şebekenin liderinin siyasi oyun ve entrikayla birçok önemli siyaset adamına karşı komplo kurduğunu söyledi. Memiş, “Türkiye siyasetini denetim altına almak için her türlü yolu denemiş olan bu yapı, siyasi hayatımızda birçok mağduriyete sebep olmuştur. Birçok vatandaş bu yapının hukuksuzlukları yüzünden uzun süre alıkonulmuştur. Bu sorun yalnızca Sayın Cumhurbaşkanımızın veya hükümetin sorunu değildir. Bu şebekeye karşı toplum olarak dik durmak en büyük görevimizdir.” dedi.  (İLKHA)