GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda yol güzergâhlarının değiştirilmesine tepki gösteren şoförler bugün de kontak kapatarak AK Parti Şahinbey İlçe Teşkilatı binası önünde basın açıklaması yaptı.

Minibüsleriyle AK Parti Şahinbey ilçe teşkilatı önünde toplanan minibüsçüler yeni güzergâhın kendilerine uymadığını, hem şoförlerin hem de yolcuların mağdur olduklarını söyledi. İki gündür kontak kapatarak yolcu taşımayan minibüsçüler kırsal terminalin şehir dışına taşınmasına tepki gösterdiler.

Minibüsçüler adına basın açıklamasını okuyan İzettin Mülhim, “Bizler ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Her gün çevre il ve ilçelerden yüzlerce yolcu getiriyoruz. Belediye bizden yolcularımızı kentin dışında bırakmamızı istiyor. Mademki terminalimiz kaldırılıyor. O halde bizlere yeni güzergâhlar verilsin. Bizim talebimiz, belirlenen güzergâhtan yolcu taşıması yapmak. Bu şekilde hem bizler hem de yolcularımız mağdur oluyor. Bizler Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e sesleniyoruz. Bir an önce mağduriyetimiz giderilsin.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)